Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Leer je kind veilig zwemmen

Kinderen gaan steeds jonger op zwemles. Rond 5 à 6 jaar zijn ze vaak al vaardig om in het diepe bad te gaan. Het zwembad is voor hen natuurlijk een nieuw speelterrein, maar om er veilig in te kunnen spelen, wil je jouw oogappel natuurlijk eerst leren zwemmen. Zo kunnen zij zich op een veilige manier uitleven in het water, en word jij niet verplicht om uren in het zwembad te spenderen. Met deze tips kan jij alvast starten met de zwemles!

Heel vaak zijn kinderen bang om in het water te gaan. Hoe vroeger jij start, hoe minder schrik ze zullen hebben om deze stap te zetten. En vertrouwen is echt heel belangrijk om te leren zwemmen.

Watergewenning

Allereerst moet je je kind laten wennen aan het water. Heel vaak zijn kinderen bang om in het water te gaan. Hoe vroeger jij start, hoe minder schrik ze zullen hebben om deze stap te zetten. En vertrouwen is echt heel belangrijk om te leren zwemmen. Wist je dat baby’tjes al vanaf 6 maanden meer dan welkom zijn in de S&R-zwembaden?

Een hypermodern waterzuiveringssysteem zorgt voor een minimale hoeveelheid aan chloor in de baden. Hierdoor veroorzaakt zwemmen geen irritatie en is het volkomen veilig voor kleine kinderen. Om je kind in het water gerust te stellen, kan je wat spelletjes spelen in het ondiepe bad. Gooi met een bal, of leer hen al kort even met het hoofd onder water te gaan. Is jouw zoon of dochter een echte waterrat? Dan zal je deze stap al snel kunnen overslaan. Bij sommige andere kinderen duurt het echter wat langer om hen te overtuigen. Je komt er wel!

Adem in, adem uit

Ademen is een natuurlijk fenomeen. We denken er niet over na en toch gebeurt het. Bij het zwemmen moet je echter wel leren dat je niet kan inademen wanneer je onder water bent. Leer je kind daarom om boven water in te ademen en onder water uit te blazen. Hoe kan je dit leren? Vertel hen dat ze eigenlijk hetzelfde moeten doen als wanneer ze hun neus snuiten. Daarna leer je hen dat ze boven water kunnen inademen. Wees vooral realistisch en verwacht niet te veel. Zwemmen moet leuk zijn!

Bij het zwemmen moet je echter wel leren dat je niet kan inademen wanneer je onder water bent.
Foto: S&R De Waterperels
Om zwemslag aan te leren, kan je je kinds middel ondersteunen en hem of haar de juiste bewegingen leren uitvoeren met armen en benen.
Foto: S&R De Waterperels

Just keep swimming

Hoe ben jij ooit beginnen zwemmen? Juist ja, met zwembandjes, een eendje, of zo’n zwemspaghetti. Door deze hulpmiddelen te gebruiken, wordt drijven op de buik en rug al heel wat minder eng. Laat hen met deze dingen vooruit proberen te komen in het water. Ook een zwemplankje kan erg handig zijn om je kind zijn benen te leren te gebruiken tijdens het zwemmen. Om zwemslag aan te leren, kan je je kinds middel ondersteunen en hem of haar de juiste bewegingen leren uitvoeren met armen en benen. Ga na een tijdje zelf een beetje verder staan en laat je oogappel naar je toe komen. Als je kind zich zeker voelt, kan je na verloop van tijd de hulpmiddelen aan de kant laten liggen. Overhaast niets, en laat je zoon of dochter zich gewoon amuseren! ;-)

Als een vis in het water

Als je kind eenmaal de kneepjes van het zwem-vak wat door heeft, stuur je hem/haar best op zwemles. Wees eerlijk: de zwemles was toch altijd het hoogtepunt van je week, of niet soms?! Zwemlessen worden geven op het niveau van je kind, en je kan ermee starten vanaf het jaar dat ze 6 worden. Hoewel bij jou de focus op plezier lag, zal techniek nu een veel belangrijkere rol innemen. Je kind zal de andere zwemstijlen ontdekken, en langere afstanden leren zwemmen. Is jouw kind nog niet oud genoeg, maar toch gek op water? Zoek dan een zwembad waar ze sessies watergewenning voor kids aanbieden. Veiligheid en vrij kunnen bewegen in een zwembad staan hierbij steeds centraal, maar ze zullen zich voornamelijk als visjes in het water leren voelen. Swim hard, dream big!

Als je kind eenmaal de kneepjes van het zwem-vak wat door heeft, stuur je hem/haar best op zwemles.
Foto: S&R De Waterperels
Als jij de zwemlessen wil koppelen aan een bezoekje aan het subtropisch zwemparadijs zit je bij S&R De Waterperels in Lier op de perfecte plek! Zowel voor baby’s, peuters, kleuters, als oudere kinderen zijn er zwemlessen op maat. De kids worden in de zwemacademie onderverdeeld in groepen en krijgen een leuke naam. Zwempaardjes, dolfijnen, of orka’s, de naam van de zwemgroepen is op zich al een motivatie! Als ze oud genoeg zijn, kunnen de kinderen hun skills blijven evolueren en zelfs hun zwembrevetten halen!

Tweez® je mening (0 reacties)

Tweezt by

Kazernedreef 100
2500 Lier
T. 03/293 58 90

WEBSITECONTACT

Geef je mening over dit artikel

2

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK