Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Welke zonnecrème moet jij gebruiken?

Het is eindelijk zo ver: de zomer staat voor de deur! We kijken er met z’n allen naar uit en kunnen niet wachten om wat meer tijd buiten te spenderen. De combinatie van een hemelsblauwe lucht met een stralende zon zorgt er gewoon voor dat je je zowel fysiek als mentaal beter in je vel zal voelen. Bovendien krijg je nog een bom aan vitamine D binnen, dus het kan gewoon niet beter. Toch mag je één ding niet vergeten: smeer je in! Maar welke zonnecrème moet je nu kiezen?

 
Het is eindelijk zo ver: de zomer staat voor de deur!

UV-watte?

Zonnebrand wordt veroorzaakt door UV-A en UV-B stralen. Te veel van deze straling kan schadelijk zijn voor de huid. Zowel op lange als op korte termijn heeft dit gevolgen. Hoezo? Allereerst zal je huid rood worden. Dit is eigenlijk een soort waarschuwing die je zegt dat je best uit de zon stapt. Als je dit niet doet, zal er meer straling in de huid doordringen dan deze kan verdragen. We spreken op dit moment van verbranding, met soms zelfs blaren tot gevolg. Doe je dit meer dan eens? Dan zal je vroegtijdige huidveroudering opmerken. Ja ja, meer pigmentvlekken, rimpels en lijntjes. En dat wil je vermijden, toch? ;-)

 
Zonnebrand wordt veroorzaakt door UV-A en UV-B stralen.
Foto: Gervi Cosmetics

Bepaal jouw huidtype

Dat de keuze van een zonneproduct erg belangrijk is, kan niet ontkend worden. Om je huid te beschermen, moet je natuurlijk de juiste SPF (Sun Protection Factor) gebruiken. Sommige huidtypes bruinen namelijk sneller dan anderen waardoor een lagere SPF in dit geval voldoende bescherming biedt. Weet je niet waaronder jij valt? Onderstaande tabel maakt alles duidelijk. Steek wel in je achterhoofd dat een hogere beschermingsfactor altijd beter is voor je huid. Nog wat tips? Stel je niet sterk bloot aan de zon tussen 12u-16u, en gebruik altijd voldoende zonnecrème. PS Vergeet de minder evidente zones niet. We denken dan aan je handen, voeten, nek,…

 
Stel je niet sterk bloot aan de zon tussen 12u-16u, en gebruik altijd voldoende zonnecrème.

De ideale zonnecrème?

Die bestaat niet. De beste zonnebrandcrème is er eentje die jij vaak wil gebruiken. Het belangrijkste woord in deze zin? Vaak. Gebruik je zonnecrème de hele dag door. Ga je zwemmen? Smeer je dan in zodra je het water uitkomt. Zweet je fel? Zelfde regel. Lig je gewoon te bakken en te braden? Denk er dan om de twee uur aan om je opnieuw in te smeren. Zet er desnoods een wekker voor. Kortom: smeren, smeren, smeren! PS Vergeet ook zeker je ogen niet te beschermen. Een zonnebril en/of pet zijn onmisbaar!

 
De beste zonnebrandcrème is er eentje die jij vaak wil gebruiken.

Na zonneschijn komt…

Na een lange dag in de zon heeft jouw huid natuurlijk nog wat extra verzorging nodig. Neem eerst een lauwe douche om je zweet en de restanten van de zonnecrème af te spoelen. Vermijd hierbij wel sterk geparfumeerde zeep om je huid niet extra te irriteren. Daarna smeer je je in met een After Sun-product. Waarom? Het verkoelt de strak aanvoelende huid, het kalmeert ze, zorgt voor herstel, en biedt de hydratatie waar de huid behoefte aan heeft na een dagje zonnen. En ja, het is cliché, maar drink voldoende water. Je huid (en je lijf) zal er sneller én beter door herstellen.

 
Na een lange dag in de zon heeft jouw huid natuurlijk nog wat extra verzorging nodig.
Foto: Gervi Cosmetics
Jij bent nu helemaal klaar om van de zon te genieten! Woop woop. Of toch niet? Heb je nog niet de juiste zonnecrème in huis? Geen nood! Gewoon even bij Gervi Cosmetics langsgaan en zij zorgen ervoor dat jij de producten meekrijgt die je huid voldoende beschermen tegen de zon. Daarna mag je op de eerstvolgende zonnige dag je bikini of zwempak aandoen, en je computer/smartphone enkele uurtjes aan de kant leggen! Happiness is… the sun on my face.

Tweez® je mening (0 reacties)

Tweezt by

Rijksweg 539
3630 Maasmechelen
T. 0800/955 60

WEBSITECONTACT

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK