Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Trend gespot: doe aan yoga in de hot tub

Hola, trend alert! De ingrediënten voor de volgende hype in fitness- én wellnessland? Een goed gevulde, lekker warme jacuzzi en zwemkledij (of niet - daar komen wij niet tussen) en… klaar! Meer heb je niet nodig voor je eerste ervaring met hot tub yoga!

Aparte stijl

Yoga is een eeuwenoude levensvisie die je lichaam, geest en ziel verenigt. Toegegeven, voor wie zelf geen yoga beoefent, lijkt het niet veel meer dan wat rekken en strekken. Nochtans bestaan er veel verschillende soorten yoga. Er zijn dynamische en speelse stijlen, maar ook krachtige en ontspannende. De nieuwste yogastijl? Hot tub yoga, waarin je een reeks yoga-oefeningen doet in je jacuzzi. Wedden dat we nu ook de aandacht hebben van de stijfste harken?

Yoga is een eeuwenoude levensvisie die je lichaam, geest en ziel verenigt.
Foto: Gervi
Inderdaad, zelfs als je superstramme spieren hebt, kan je zomaar beginnen met hot tub yoga.
Foto Gervi

Ook voor stijve harken

Inderdaad, zelfs als je superstramme spieren hebt, kan je zomaar beginnen met hot tub yoga. Het is namelijk heel geschikt voor mensen die stilaan de tand des tijds voelen knagen aan hun lijf. Maar het kan ook beoefend worden door jonge veulens, ervaren yogi en bubbelbadliefhebbers. Yep, hot tub yoga is er voor iedereen die zijn algemene gezondheid wil verbeteren. Ideaal!

Moordlijf kweken

Heb je altijd al gedroomd van een moordlijf, maar heb je jammer genoeg alleen maar tijd om in een jacuzzi rond te dobberen? Geen excuses meer: hot tub yoga is de perfecte combinatie van warmwatertherapie, krachttraining en wellness! Het bubbelbadwater warmt je spieren op en geeft je een gevoel van gewichtloosheid, zodat het makkelijker wordt om bepaalde yogahoudingen aan te nemen. Zo heb je minder last van spierpijn, versterk je je spieren en word je leniger. En we hoeven je vast niet te zeggen dat het gewoon ook enorm ontspannend is.

Heb je altijd al gedroomd van een moordlijf, maar heb je jammer genoeg alleen maar tijd om in een jacuzzi rond te dobberen?
Foto: Gervi

Halve boot

Vraag je je af hoe zo’n hot tub yoga-houding er dan uitziet? Goed dan, één voorbeeldje, speciaal voor jou! Trek je zwemkleding aan en plons in je hot tub of die van het dichtstbijzijnde wellnesscentrum. Warm wel eerst even op door ter plekke te joggen en wat lichte stretchoefeningen te doen.
Vraag je je af hoe zo’n hot tub yoga-houding er dan uitziet?
Foto Gervi
Daarna kan je bijvoorbeeld de halve boothouding proberen (voor de Yogi: ardha navasana). Ga zitten in één van de hot tub-zitjes en schuif naar de rand terwijl je het zitje stevig vasthoudt. Recht je rug en til je benen gestrekt omhoog met de voeten naast elkaar. Hou je benen net onder water met je scheenbenen evenwijdig met het wateroppervlak. Laat de rand van het stoeltje los en steek, rustig uitademend, je armen langzaam voor je uit. En voilà, je bent vertrokken!
Je bent ondertussen ongetwijfeld helemaal fan geworden van hot tub yoga. Eén probleem. Je hebt nog geen jacuzzi. Niet getreurd! Bij Gervi, specialist in wellness, vind je alles voor de inrichting van je eigen wellnesscentrum, van fitnesstoestellen tot jacuzzi’s en sauna’s. Bestel je jacuzzi dus op hun webshop en bubbel je binnenkort een weg naar de hot tub yoga-hemel!

Tweez® je mening (0 reacties)

Tweezt by

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK