Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Hoe richt je de woonkamer in?

Of je nu net een nieuw huis gekocht hebt, of je wilt je huidige woonkamer opnieuw inrichten, het is nooit een goed idee om er zonder plan aan te beginnen. Je meubelen en decoratiestukken in één keer in de living plaatsen, is dan ook niet zo slim. Zet je vrienden en familie dus nog even langs de zijlijn voordat je hen de zware stukken laat binnendragen, want wij geven je wat tips om de woonkamer in te richten! Relax, take it easy.

Allereerst moet je nadenken over de inrichting van deze kamer.
Foto: Peeters-Van Leeuw

De inrichting

Allereerst moet je nadenken over de inrichting van deze kamer. Hoeveel tijd zal je er spenderen? Hoe kom je de kamer binnen? Kortom: analyseer hoe jij in de living zal leven. Hoe doe je dit? Pen alles even neer zodat je weet wat de prioriteit krijgt bij de inrichting. Zorg er zeker voor dat je geen zetel vlakbij een deur plaatst, al is het maar voor praktische overwegingen! ;-) Laat bovendien niet te veel ruimte tussen de verschillende zitmogelijkheden. En welke kleuren gaan de muren krijgen? Ook iets om over na te denken natuurlijk… Er zit meer in een woonkamer dan je denkt!

Arrange your live (and your living room)

Proficiat: het moeilijkste deel van de inrichting zit erop. Jij weet exact hoe de kamer eruit zal zien. Nu kan je verder met de plaatsing van de meubels. Hiervoor kan je de kamer uittekenen op een blad, of op de computer, kies maar hoe jij het liefst werkt. Maar laat nog steeds de meubels niet in de kamer plaatsen, want het is makkelijker (en praktischer) om je meubels virtueel te verplaatsen! Waar komt de tv trouwens? Heel vaak is dit het middelpunt van de ruimte waardoor je met de plaatsing van dit toestel echt rekening moet houden. Je nek schuin houden om tv te kijken, is niet echt ideaal.

Roep dan vrienden en familie bij elkaar en verschuif alles tot wanneer jij jouw perfecte woonkamer hebt ingericht.
Foto: Peeters-Van Leeuw
Zijn je spullen al geleverd? Roep dan vrienden en familie bij elkaar en verschuif alles tot wanneer jij jouw perfecte woonkamer hebt ingericht. Heb jij nog enkele nieuwe stukken nodig? Laat ons dan eerlijk zijn: een goede zetel is een noodzaak om ’s avonds tot rust te komen!
Zoek je een zetel die gemakkelijk te onderhouden is? Hallo leder!
Foto: Peeters-Van Leeuw

You, me, and my leather sofa

Zoek je een zetel die gemakkelijk te onderhouden is? Hallo leder! Kies zeker voor een lederen zetel die door en door geverfd is zodat eventuele krassen van je hond of kat veel minder opvallen. Koop zo’n sofa ook altijd in een professionele winkel, want er zijn helaas veel fake modellen op de markt die snel zullen scheuren. Ben je anti-leder omdat je pro dierenwelzijn bent? Europese fabrikanten zoals Rolf Benz, Durlet, Jori, en Leolux werken met Europese runderen die niet afzien wanneer ze hun laatste adem uitblazen.

Wist je trouwens dat hoe meer de dierenhuid bewerkt wordt, hoe goedkoper het leder is? Jaja, hoe natuurlijker, hoe beter! En hey, niet elke vorm van leder voelt koel aan. Zo heb je aniline leder dat heel snel de lichaamswarmte overneemt. Zo zit jij comfy en warm in je nieuwe sofa, met of zonder je wederhelft (of je huisdier, natuurlijk) !

Fabric addict?

Wist jij al meteen dat je voor een stoffen zetel ging? We get you! Zo heeft stof natuurlijk ook enkele voordelen. Wil je een zetel die erg lang zal meegaan en waarin jij volledig tot rust kan komen? Ga dan voor een wollen versie, deze scoren het best wanneer de zetel dagelijks gebruikt wordt. Bovendien past deze strakke stof in elk interieur.

Wist jij al meteen dat je voor een stoffen zetel ging? We get you! Zo heeft stof natuurlijk ook enkele voordelen.
Foto: Peeters-Van Leeuw
Bang voor vlekken? Nee, dat moet helemaal niet. Door een natuurlijk waslaagje, Lanoline, stoot een stoffen zetel vuil en vocht af. En wat met pluisjes? Deze kan je meteen verwijderen door er even met een scheermesje over te gaan. Krijg jij jeuk van wol? Gelukkig bestaan er nog andere natuurlijke vezels waaruit een stoffen zetel kan worden opgebouwd. Happiness is a comfy sofa!
De zetel is gekozen, de woonkamer is ingericht, nu rest je alleen nog de kamer te decoreren.
Foto: Peeters-Van Leeuw

Decorate away!

De zetel is gekozen, de woonkamer is ingericht, nu rest je alleen nog de kamer te decoreren. Want geef nu toe, met meubels alleen is het niet echt de meest gezellige plek. Hang wat kaders aan de muren met foto’s of schilderijtjes, en maak er jouw plekje van! Ze zeggen vaak genoeg dat de woonkamer het hart van een woning is, maar dat komt natuurlijk doordat je er veel tijd spendeert of dit nu met vrienden, je partner, of alleen is. En wat dacht je van een leuk tapijt om de kamer wat op te fleuren? Alles kan, alles mag. Hou alleen rekening met je kuiswerk! ;-)

Nog op zoek naar nieuwe meubelen? Weet je nog steeds niet of jij voor een lederen of een stoffen zetel moet kiezen? Tijd voor professioneel en persoonlijk advies. Ga eens langs bij design meubelwinkel Peeters–Van Leeuw in Veerle-Laakdal. Bovendien hebben ze van oktober tot december hun salonactie waardoor jij van extra kortingen kunt genieten. Mis het niet!

Tweez® je mening (0 reacties)

Tweezt by

Oude Geelsebaan 100
2431 Veerle-Laakdal
T. 014/86 15 74

WEBSITECONTACT

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK