lippenstift lippenstift aanbrengen lipstick welke kleur lipstick

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Welke kleur lipstick staat jou het best?

Veel vrouwen denken dat lippenstift hen niet staat. Wij kunnen met overtuiging stellen dat dat niet klopt. Lipstick is als één van de oudste vormen van make-up de ideale uiting van vrouwelijkheid en sensualiteit. Het werd in het Oude Egypte en in het Oude India al gebruikt, onder meer in de hoogste rangen. Cleopatra verfde haar lippen met een pigment afkomstig van geplette Karmijn kevers. Toegegeven, lippenstift (en cosmetica in het algemeen) heeft eeuwenlang ook een zeer negatieve reputatie gehad aangezien het werd geassocieerd met actrices en prostituees, maar langzaamaan is lippenstift uit zijn donkere hoekje gekropen om al zeker een eeuw lang opnieuw in al zijn glorie te schitteren. Welke lippenstift past dus wél bij jou?

De gemakkelijkste leidraad voor het kiezen van de juiste kleur lipstick is meteen ook één de beste: met een kleur die een tweetal tinten donkerder is dan je natuurlijke lipkleur kan je niet misgaan.

Algemene regel

De gemakkelijkste leidraad voor het kiezen van de juiste kleur lipstick is meteen ook één van de beste: met een kleur die een tweetal tinten donkerder is dan je natuurlijke lipkleur kan je niet misgaan. Om te vergelijken kan je lippenstift aanbrengen op je onderste lip, maar niet op je bovenste. Is je onderste lip enkele tinten donkerder, maar nog steeds natuurlijk? Dan past deze kleur perfect bij jou!

Testen, testen, testen!

Natuurlijk mag het al eens wat stouter. Er bestaat namelijk ook lichtbruine of zelf fuchsia lippenstift. (En er loopt heus niemand rond met licht fuchsia lippen als normale lipkleur.) Toch kan dit geweldig staan. Een beetje experimenteren is dus de boodschap.

 

Wat is jouw huidtype?

Heb je een zeer lichte, lichtbruine, olijfkleurige of donkere huid? Kijk ook even naar de aders op je onderarm. Zijn die eerder blauw, eerder groen, of onbeslist blauwgroen?
Heb je overtuigend blauwe aders, dan ben jij een koel huidtype. Groene aders duiden op een warm huidtype. Blauwgroen is gemengd. Voor het kiezen van een kleurtje kan je je huidtype combineren met je huidskleur:

 

Zeer lichte huid:

  • koel huidtype: mokka en nudes staan jou zeer goed
  • warm huidtype: bleekroze of perzik roze is voor jou the way to go
  • gemengd huidtype: lichtroze, koraal, perzik, nude of beige
Lipstick is als één van de oudste vormen van make-up de ideale uiting van vrouwelijkheid en sensualiteit.
Veel vrouwen denken dat lippenstift hen niet staat.

Lichtbruine huid:

  • koel huidtype: roze of veenbessentinten gaan jou extra goed af
  • warm huidtype: heb je al eens koper of brons geprobeerd?
  • gemengd huidtype: roze, mauve, aubergine of bordeaux kleurtjes complementeren jouw huid

 

Olijfbruine huid:

  • gemengd huidtype: vermijd bruine en paarse tinten. Ga liever voor oranje, koraal en dieproze ondertonen. Maar eigenlijk is jouw keuze zeer ruim. Probeer maar!

Donkere huid:

  • koel huidtype: robijnrode en wijnkleurige lippenstift staat jou beeldig
  • warm huidtype: koper en bronskleurtjes brengen het beste in jouw huid naar boven
  • gemengd huidtype: warme bruintinten, caramel, pruim of wijnkleurige lipstick is ideaal

 

Nog een handige tip? Zwaar opgemaakte lippen én zwaar opgemaakte ogen kunnen een beetje overdone overkomen. Laat je één van de twee prominent naar voren komen, hou de ander dan liever subtiel. Maar staar je ook niet blind op deze leidraden, kies liever jouw ideale kleurtje uit ervaring!

Nog een handige tip? Zwaar opgemaakte lippen én zwaar opgemaakte ogen kunnen een beetje overdone overkomen.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

1

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK