Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Welke vis mag er op je bord?

Wist je dat vele vissoorten die nog elke dag in de supermarkt liggen vaak overbevist, niet duurzaam gekweekt, of zelf ronduit met uitsterven bedreigd zijn? Toch blijven de grote supermarktketens deze vissen aanbieden, simpelweg omdat er nog steeds vraag naar is. Halen we die vraag weg, dan zullen ook de winkels deze soorten in steeds minder grote hoeveelheden aankopen. De bal ligt dus in het kamp van de consument, maar hoe weet je welke soort vis je wél mag kopen? Daar heeft de Viswijzer van WWF een antwoord op. Om de viswijzer altijd bij je te hebben wanneer je gaat winkelen kan je ook de app downloaden.

 

Wil je zeker zijn dat je veilig zit, kies dan steeds voor soorten met het onafhankelijk keurmerk voor duurzame visserij (MSC) of met het onafhankelijk keurmerk voor verantwoorde kweek (ASC).

 

Viswijzer WWF

 
Wist je dat vele vissoorten die nog elke dag in de supermarkt liggen vaak overbevist, niet duurzaam gekweekt, of zelf ronduit met uitsterven bedreigd zijn?

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK