luchthaven luchthavens op vakantie met het vliegtuig op vakantie

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Wegwijs op de luchthaven

Ga je voor de eerste keer met het vliegtuig op vakantie? Dan is de kans groot dat je nog niet helemaal thuis bent in het reilen en zeilen op een luchthaven. En terecht: de meeste luchthavens zijn enorm groot, enorm druk, en er zijn verschillende punten die je moet passeren alvorens je op het vliegtuig kan stappen. Wil je toch een beetje voorbereid zijn op je trip, lees dan gauw dit artikel en ontdek alles wat je moet weten over hoe het eraan toe gaat op een luchthaven!

Beter te vroeg dan te laat

Wanneer je een vlucht geboekt hebt, staat er normaal gezien op je reisdocumenten vermeld wanneer je op de luchthaven aanwezig moet zijn. Meestal wordt aangeraden om toch zeker twee uur op voorhand te arriveren, zeker in grotere luchthavens. Ga je met de auto naar het vliegveld? Hou dan rekening met eventuele files. De trein is soms een betere optie, maar vertrek ook dan ruim op tijd om niet genekt te worden door vertragingen.

Dan is de kans groot dat je nog niet helemaal thuis bent in het reilen en zeilen op een luchthaven.
Het eerste wat je moet doen op de luchthaven, is inchecken.

Check check: inchecken!

Het eerste wat je moet doen op de luchthaven, is inchecken. Tijdens deze stap worden je gegevens nagekeken, wordt je ruimbagage op de band gezet en krijg je jouw boarding pass (dit is een instapkaart die je nodig hebt om op het vliegtuig te stappen). Er zijn echter twee opties:

 

Je hebt thuis enkel je reisdocumenten afgeprint. Deze moet je aan een incheckbalie of een speciale machine omruilen voor je boarding pass. Ga je langs de balie, dan wordt hier ook je ruimbagage op de band gezet.

Print je jouw boarding pass aan een machine, dan kan je zelf je ruimbagage droppen aan de self-service baggage drop-off.

 

Soms heb je de mogelijkheid om je boarding pass op voorhand al af te drukken. Je hoeft deze dan niet meer in te wisselen aan een balie of machine. Je mag dan meteen naar het self-service baggage drop-off punt gaan. Hier scan je jouw boarding pass, krijg je een sticker voor je ruimbagage, en zet je zelf je koffers op de band. Geen paniek: er zijn altijd stewards aanwezig om je te helpen indien nodig!

Soms heb je de mogelijkheid om je boarding pass op voorhand al af te drukken.
Na de douane ben je de belangrijkste punten eigenlijk al gepasseerd. Je kan nu op je gemakje genieten van wat er nog allemaal te beleven is in de luchthaven.

Winkelen in de luchthaven

Na de douane ben je de belangrijkste punten eigenlijk al gepasseerd. Je kan nu op je gemakje genieten van wat er nog allemaal te beleven is in de luchthaven. Je kan een hapje eten in een van de etablissementen, en vaak is er ook een duty free omgeving met allemaal winkels die producten verkopen aan interessante (taksvrije) prijzen. Parfum, chocolade kledij, speelgoed, en nog veel meer! Ook de ideale plek om nog/al snel een souvenirtje te kopen ;-) Alles wat je hier koopt wordt verzegeld in een plastic zak die je pas mag openen na aankomst op je bestemming.

De juiste gate en vertrekuren

Voordat je begint aan je winkelavontuur, controleer je best even aan welke gate je moet zijn en hoe laat je vlucht exact vertrekt. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan! Zorg dat je een zeker een kwartiertje op voorhand aan de juiste gate bent; je zal hier immers ook je boarding pass moeten tonen samen met alle andere passagiers. Via de gate stap je naar het vliegtuig, en dan kan je reis beginnen.

Voordat je begint aan je winkelavontuur, controleer je best even aan welke gate je moet zijn en hoe laat je vlucht exact vertrekt.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK