Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Dogs are man’s best friend

Mensen die honden hebben zullen het zeker beamen: de hond is de beste vriend van de mens. Een hond is altijd blij als je thuiskomt, zelfs al was je maar tien minuutjes weg. Soms is het leven zonder hond zelfs ondenkbaar! Laat je ‘oh-wat-lief’ en/of ‘haha’- reacties maar komen bij enkele leuke weetjes over onderstaande hondenrassen!

 

De Engelse cockerspaniël

De Engelse cockerspaniël is een kleine, actieve jachthond die geschikt is voor mensen met kinderen. Hun naam stamt af van het Engelse woord ‘Woodcock’, een vogel waarop met behulp van de spaniëls gejaagd werd. Deze honden worden ook vaak Flappy’s genoemd door hun kenmerkende lange oren. De bekendste Belgische cockerspaniël is Billie uit de stripreeks: Bollie & Billie.

 
De Engelse cockerspaniël is een kleine, actieve jachthond die geschikt is voor mensen met kinderen.
Bron: AllYou

Berner Sennen

De Berner Sennen komt oorspronkelijk uit Bern in Zwitserland. Het zijn heel sterke honden en ze kunnen tot tien keer hun eigen gewicht verder trekken. Doordat ze trager volwassen worden dan de meeste honden hebben ze een opvoeder nodig met veel geduld. Een typisch kenmerk van de Berner is zijn gevoel voor humor. Als ze weten dat ze met een bepaalde actie hun baas kunnen doen lachen, zullen ze dit zeker herhalen!

 
De Berner Sennen komt oorspronkelijk uit Bern in Zwitserland.
Bron: MacGhandor EasyLiving

Duitse herdershond

De Duitse herdershond is een zeer trouwe hond. Als je kiest voor dit ras moet je beseffen dat je je privacy deels opgeeft. Een Duitse herder volgt zijn baas overal, zelfs op het kleinste kamertje. Je huis zal ook nooit meer haarvrij zijn. Een herder ruift namelijk één keer per jaar, het duurt alleen maar 365 dagen. Ze zijn het derde slimste hondenras ter wereld en je kan hen leuke tricks aanleren.

 
De Duitse herdershond is een zeer trouwe hond.
Bron: HolidogTimes

Akita Inu

De bekendste Akita Inu is Hachiko uit de gelijknamige film met Richard Gere. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit Japan waarbij een Akita Inu zijn baas elke dag ging opwachten aan het station. Ondanks het overlijden van zijn baasje blijft de hond trouw elke dag terug naar het station gaan om hem op te wachten. Er staat vandaag de dag nog steeds een bronzen standbeeld van de hond bij het station waar hij wachtte.

 
De bekendste Akita Inu is Hachiko uit de gelijknamige film met Richard Gere.

Golden Retriever

Golden Retrievers worden vaak gebruikt in films omdat ze gemakkelijk te trainen zijn. Zo kwamen ze voor in alle Air Bud films (zeker een aanrader!) of in de Disneyfilm ‘De Ongelofelijke Reis’ (ook een aanrader!). Het ras is gek op zwemmen. Pas dus zeker op als je naast een meer of beek gaat wandelen want ze zouden er wel eens durven inspringen. Last but not least: Golden Retrievers zijn heel zorgzame honden. Dit doen ze niet alleen voor hun eigen soortgenoten, maar ook voor andere dieren (vb. kangoeroe, eendjes, katten,... ).

 
Golden Retrievers worden vaak gebruikt in films omdat ze gemakkelijk te trainen zijn.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK