kat kat kwaad kat miauwt bange kat

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Wat zegt je kat?

Een kat communiceert met haar hele lichaam, dat wil dus zeggen met haar vacht, staart, snorharen, ogen, mond, oren en poten. De belangrijkste zaken die je moet onderscheiden wanneer je een kat hebt of tegenkomt, zijn de volgende:

 

Je kat is blij of tevreden

Het liefste van al hebben we natuurlijk een kat die ontspannen en blij is. Dat merk je als ze spint en jou aait met haar hoofd. Heeft ze haar staart omhoog of in een boogje naar beneden, wijst dat er normaalgezien ook op dat ze ontspannen is. Haar ogen kunnen half gesloten zijn en als ultieme ontspanning trappelt ze op je schoot. Ben je met haar aan het spelen en bijt ze je? Dat is ook normaal, want zo laat ze zien dat ze zich amuseert.

Een kat communiceert met haar hele lichaam, dat wil dus zeggen met haar vacht, staart, snorharen, ogen, mond, oren en poten.
Als een kat kwaad is gaan haar haren op haar rug ook recht omhoog staan.

Je kat is bang

Dan zal ze wegkruipen en blazen. Haar oren liggen plat tegen haar hoofd, ze heeft grote ogen en een hoge rug. Ze plast buiten haar kattenbak en ze krabt veel. Het kan ook zijn dat ze gaat bijten als ze zich bedreigd voelt.

Je kat is kwaad of geïrriteerd

De signalen kunnen vaak dicht bij die van een bange kat liggen. Als een kat kwaad is gaan haar haren op haar rug ook recht omhoog staan. Ze laat haar tanden zien en ze krijst of blaast. Ze kan ook beginnen te bijten om zich te verdedigen.

 

Je kat miauwt

Dit kan op verschillende zaken wijzen. De kat kan niet tevreden zijn over iets, ze kan miauwen bij wijze van begroeting, als ze honger heeft of zich verveelt, ze kan ook miauwen wanneer ze niet genoeg aandacht krijgt of wanneer ze pijn heeft. Houd dus ook goed rekening met de situatie om het gedrag van de kat zo goed mogelijk te kunnen interpreteren.

De signalen kunnen vaak dicht bij die van een bange kat liggen.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

2

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK