Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Dit maakt je wakkerder dan koffie

Geraak jij in de ochtend ook zo slecht uit je bed? Heb jij ook je standaardbeker koffie nodig om je een beetje mens te voelen? Wij ook, al weten we ook dat het effect snel is uitgewerkt en dat koffie drinken bovendien verslavend werkt. Maar niet gepanikeerd, er zijn namelijk alternatieven die je kan drinken of eten in de vroege ochtend die je wakkerder maken dan koffie!

Water

Wij wisten al langer dat een groot glas water drinken in de ochtend veel gezondheidsvoordelen voor je oplevert, maar niet dat het je ook effectief wakkerder maakt. Hoe dit komt? ’s Ochtends zijn we allemaal een beetje gedehydrateerd, en laat dat nu net één van de redenen zijn waarom we ons overdag soms moe kunnen voelen. Dehydratatie maakt je hersenen namelijk mistig en je lichaam moe. Voel je een namiddagdipje opduiken? Drink dan eerst eens een glas water alvorens naar de koffiemachine te lopen.

Wij wisten al langer dat een groot glas water drinken in de ochtend veel gezondheidsvoordelen voor je oplevert, maar niet dat het je ook effectief wakkerder maakt.
Foto: Buzzfeed
Hoewel het niet ingeburgerd is in ons westers eetpatroon om zo vroeg in de ochtend al groene bladgroenten te eten, is het toch een prima keuze als je jezelf van een energieke start van de dag wil voorzien!
Foto: Pinterest

Bladgroenten

Hoewel het niet ingeburgerd is in ons westers eetpatroon om zo vroeg in de ochtend al groene bladgroenten te eten, is het toch een prima keuze als je jezelf van een energieke start van de dag wil voorzien! Spinazie, sla of boerenkool bevatten veel vitamine B waardoor ze jouw lichaam helpen om voedsel naar energie om te zetten. Konijnenvoeder? We begrijpen het. Maak eens een overheerlijke groene smoothie waar je de groenten in vermengt, of verwerk ze in een omelet.

Pepermunt

Pepermunt helpt je niet alleen aan een frisse adem in de ochtend, maar het zou je ook instant wakker maken. Wetenschappelijk onderzoek toonde namelijk aan dat de geur van pepermunt vermoeidheid bestrijdt en je waakzaam maakt. Drink dus voortaan een kopje verse muntthee in de ochtend om wakker te worden.

Pepermunt helpt je niet alleen aan een frisse adem in de ochtend, maar het zou je ook instant wakker maken.
Foto: Cooking With Curls
De meeste voedingsstoffen zitten trouwens in de eidooier, dus de magere variant met alleen eiwitten helpt niet om je wakkerder te voelen!
Foto: Damndelicious

Eieren

Als we spreken over een stevig ontbijt, dan denk je spontaan aan spek met eieren, toch? Dat is niet voor niets. In eieren zitten veel proteïnen die je gedurende de hele dag energiek houden. Als je je dus in de ochtend extreem moe voelt, dan doe je er goed aan om een omelet op de ontbijttafel te toveren. De meeste voedingsstoffen zitten trouwens in de eidooier, dus de magere variant met alleen eiwitten helpt niet om je wakkerder te voelen!

Havermout

Eén van de beste ontbijtopties voor een langdurig energiek effect, is havermout. Omdat havermout een lage glycemische index bevat, worden de koolhydraten langzaam opgenomen en omgezet in energie waardoor jij je gedurende de hele ochtend wakker en in topvorm voelt. Bovendien is dit ontbijt vriendelijk voor je lijn, want havermout is vrij calorie-arm. Drink in de voormiddag nog een (verse) muntthee en wij verwachten dat je je volgend koffietje pas rond de middag zal nodig hebben!

Eén van de beste ontbijtopties voor een langdurig energiek effect, is havermout.
Foto: Mind Your Feed

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK