gamen videogames multiplayer game online spel

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Vriendin versus videogames?

Heb je eindelijk de perfecte vriendin te pakken? Gefeliciteerd: je relatiestatus ging net een level up! Maar je bent nog niet over de eindstreep: je partner in crime houdt niet van gamen. Hoe hou je de kerk in het midden?

Een kwestie van perspectief

Het probleem is dat jij en je vriendin een ander perspectief hebben op gamen: voor jou is het dé manier om te ontspannen, je uit te leven en de vaak fantastische graphics en diepzinnige storyline te bewonderen. Zij ziet het als een simpel tijdverdrijf, tijd die je veel beter met haar zou kunnen doorbrengen! Eerst en vooral kan je haar dus best even melden dat gamen voor jou is wat (vul favoriete tijdverdrijf van je vriendin in) is voor haar: iets waar je goed in bent, maar vooral iets wat je gráág doet. Trouwens, alle tijd die je achter je scherm doorbrengt breng je toch niet door met ander vrouwelijk schoon?

Gefeliciteerd: je relatiestatus ging net een level up! Maar je bent nog niet over de eindstreep: je partner in crime houdt niet van gamen.
De eenvoudigste oplossing: laat je ware gamernatuur los wanneer zij met haar eigen hobby bezig is.

Als de kat van huis is

De eenvoudigste oplossing: laat je ware gamernatuur los wanneer zij met haar eigen hobby bezig is. Sport ze veel, gaat ze graag shoppen of spendeert je vriendin geregeld een avond uit met vriendinnen? Daar heeft ze je echt niet bij nodig. Gebruik die tijd om lustig draken te verslaan en zombies neer te meppen. De moeilijkheid zit ‘em erin je spel af te zetten wanneer je liefste thuiskomt en haar eigen queeste met je wil delen. Als je helemaal in een spel opgaat is het niet gemakkelijk het af te zetten, laat staan bij een online spel. 

Is het je toch gelukt je spel op pauze zetten tot ze is uitgepraat? Mega brownie points. Speel rustig door wanneer ze eindelijk haar nagels gaat lakken of zo.

Multitasking

Is je vriendin niet zo’n uitgaanstype? Dan is er vaak wat meer diplomatie vereist. Zet je scherm niet in een afgelegen hoekje, maar juist wat centraler, en maak meer deel uit van wat er rondom je aan de gang is. Scoor door jouw gamingstoel in te ruilen voor de zetel. Zo kan je wederhelft tegen je aan knuffelen met een boek, laptop of smartphone en zorgt het fysieke contact ervoor dat jullie allebei apart, maar toch samen jullie ding doen. Een console werkt hier natuurlijk beter dan een computer. Bonuspunten als je af en toe pauzeert om vragen te beantwoorden of wees proactief en vraag af en toe waar zij mee bezig is.

 Scoor door jouw gamingstoel in te ruilen voor de zetel.
Deelt ze jouw bewondering voor de kunst van het gamen niet?

Deel de fun

Deelt ze jouw bewondering voor de kunst van het gamen niet? Put je dan niet uit in manieren om haar te overtuigen. Overhandig haar gewoon even de controller en laat het spel zijn werk doen. Leg haar geduldig de controls uit als ze dat wil, en blijf vooral geïnteresseerd meekijken. Wie weet, misschien heb je binnenkort wel een gamer girlfriend… Save wel eerst je spel want ze gaat er hoe dan ook een potje van maken.

Single player/multiplayer

Niks verslaat quality time met je vriendin in een multiplayer game. Er zijn talloze spelletjes op de markt die je samen kan spelen en die het bloed en de gore beperken. Neem haar mee naar de games store en keep an open mind. Ben je toch een verstokte single player of hebben deze tips geen verschil gemaakt? Dan kan een goeie koptelefoon soms wonderen doen…

Niks verslaat quality time met je vriendin in een multiplayer game.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK