Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Zo durf jij voortaan wel te vliegen

Vliegtuigen zijn een geniale uitvinding. Ze brengen ons in no time naar de verste en mooiste bestemmingen. Toch is niet iedereen even gek op vliegen. Maar liefst 30% van de Belgen heeft last van vliegangst. Behoor jij tot die categorie? Lees dan snel verder voor de beste tips om je vliegangst te overwinnen!

Attention crew

Het loont de moeite het vliegpersoneel te vertellen dat je vliegangst hebt. Zo houden ze er extra rekening mee, en wie weet mag je wel eens een kijkje in de cockpit nemen samen met de piloot. PS: op deze manier zijn er al veel huwelijken ontstaan ;-).

 

Front seat

Hoewel turbulentie compleet ongevaarlijk is, wordt het toch vaak als eng ervaren. Boek daarom een stoel vanvoor in het vliegtuig, daar heb je er minder last van.

Hoewel turbulentie compleet ongevaarlijk is, wordt het toch vaak als eng ervaren.
Foto: Pinterest
Hou in gedachte dat een verkeersvliegtuig vol zit met back-upsystemen, voor mocht er iets mis gaan.
Foto: Pinterest

Haast en spoed is zelden goed

Zorg dat je je niet hoeft te haasten. Kom op tijd naar de luchthaven om daar nog even iets te drinken, een krantje te kopen en eens rond te kijken in de winkeltjes. Ga alvast naar de gate, kijk naar de vertrekkende en aankomende vliegtuigen en wen zo aan het idee dat je zometeen zelf in een vliegtuig stapt.

 

Plan B

Hou in gedachte dat een verkeersvliegtuig vol zit met back-upsystemen, voor mocht er iets mis gaan. Zo kan je bijvoorbeeld perfect doorvliegen met slechts 1 werkende motor.

Adem in, adem uit

Gebruik ademhalingstechnieken om je ademhaling onder controle te krijgen en tot rust te komen.

 

Safety first

Onthoud dat niemand er baat bij heeft als er een vliegtuig neerstort, de luchtvaartmaatschappij al helemaal niet. Besef daarom dat een luchtvaartmaatschappij er alles, maar dan ook alles aandoet om vliegen zo veilig mogelijk te maken, al is het maar uit financieel gewin.

Onthoud dat niemand er baat bij heeft als er een vliegtuig neerstort, de luchtvaartmaatschappij al helemaal niet.
Foto: Pinterest
Geef jezelf een taak zoals het maken van een kruiswoordpuzzel, het uitzoeken van een cadeau uit de tax-free gids of het lezen van de krant.
Foto: Pinterest

Vliegspecialist

De kosten en moeite om een piloot op te leiden, zijn vergelijkbaar met die van het opleiden van een chirurg. Zij zijn dus speciaal getraind om jou veilig op je bestemming te brengen.

 

Focus.. on other things

Zoek afleiding. Geef jezelf een taak zoals het maken van een kruiswoordpuzzel, het uitzoeken van een cadeau uit de tax-free gids of het lezen van de krant. Maak een praatje met een medepassagier of met het cabinepersoneel. Iedere minuut dat je niet aan je vliegangst denkt, is een minuut dichterbij je bestemming!

Stay hydrated

Dehydratatie zorgt voor misselijkheid, een klassiek symptoom van angst, drink dus voldoende! Vermijd ook een teveel aan suikers, dit kan je lichaam in de war brengen.

 

Bestemming in zicht

Bedenk waarom je in het vliegtuig zit en waar je naartoe reist. Wat volgt er na de vliegreis? Een heerlijke vakantie, zon, zee, strand, het ontmoeten van vrienden en ontdekken van nieuwe culturen. Een vliegreis betekent meestal het begin van iets leuks en een paar heerlijke dagen of weken. Doe je ogen dicht, luister naar relaxte muziek en voor je het weet ben je er!

Bedenk waarom je in het vliegtuig zit en waar je naartoe reist. Wat volgt er na de vliegreis? Een heerlijke vakantie, zon, zee, strand, het ontmoeten van vrienden en ontdekken van nieuwe culturen.
Foto: Debby Hughes
Besef dat vliegangst vaak voortkomt uit een gevoel en niet omdat deze manier van reizen meer risicovol is dan andere reismogelijkheden.
Foto: Pinterest

Rechtstreeks

Vooral het landen en opstijgen brengen spanning met zich mee. Kies daarom, als je budget het toelaat, voor een vlucht zonder tussenlandingen.

Take a risk

Besef dat vliegangst vaak voortkomt uit een gevoel en niet omdat deze manier van reizen meer risicovol is dan andere reismogelijkheden. De kans dat je in of rondom huis iets overkomt is groter dan wanneer je in een vliegtuig stapt. Iedere seconde maakt er ergens in de wereld een vliegtuig een veilige start of landing.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK