vision board brainstormsessie collage denktank

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Zo maak je een vision board

Wat is een vision board?

Een vision board is een visuele projectie van jouw doelen, dromen en wensen. Vaak neemt het de vorm aan van een collage op een groot stuk karton. Met een vision board wordt je gedwongen je ambities, voornemens en toekomstdromen letterlijk te verwoorden of in beeld te brengen, waardoor ze veel concreter worden. Bovendien helpt een vision board je de dingen op een andere manier te bekijken, waardoor je misschien wel op nieuwe ideeën gebracht wordt. Een beetje zoals een heel persoonlijke brainstormsessie dus. Lees hier hoe je eraan begint!

Stap 1: de denktank

Bedenk vooreerst waar je je vision board voor wilt gebruiken. Volg je momenteel een opleiding en wil je vooral dat je board je motiveert? Of heb je dit jaar een hele hoop goede voornemens gemaakt, en wil je dat je vision board je helpt om ze vol te houden? Of ben je op zoek naar meer rust en kalmte in je leven? Natuurlijk kan je alles ook combineren! Maar een vision board met een thema geeft een overzichtelijker geheel.

 

Stap 2: kies je achtergrond

Kies je achtergrond in functie van het thema. Voor rust en meditatie zijn blauwe of grijze tinten ideaal. Om doelen te bereiken kan je kiezen voor rode of gele kleuren. Maar kies in de eerste plaats een kleur die je zelf mooi vindt.

Een vision board is een visuele projectie van jouw doelen, dromen en wensen.
Een beetje zoals een heel persoonlijke brainstormsessie dus. Lees hier hoe je eraan begint!

Stap 3: visualiseer en concretiseer

Bedenk wat je doelen, dromen of wensen precies zijn. Je kan namelijk geen concrete afbeeldingen of tekst zoeken over vage concepten! Wil je stoppen met roken? Wil je je droomvakantie plannen? Wil je gelukkiger worden? Hoe ga je dit doen? Op welke manier wil je dit bereiken?

 

Stap 4: zoek foto’s en afbeeldingen

Zoek afbeeldingen die jouw voornemens of doelen uitbeelden. Zoek een foto van je favoriete gerecht als je wil leren koken. Teken een klok als je meer tijd voor jezelf wil vrijmaken.

Plak er een afbeelding op van knuffelende mensen als je jezelf voortaan meer open wilt stellen voor andere mensen. Focus op hoe je je doelen kan bereiken, niet op het resultaat of op eerdere tekortkomingen. Wil je graag een nieuw lief vinden? Plak er dan geen foto van je ex op. Ook niet van een ander gelukkig koppeltje. Concentreer je op jezelf, en op wat jouw echt gelukkig maakt en motiveert.

 

Stap 5: gebruik inspirerende woorden

Ga op zoek naar inspirerende quotes, bemoedigende woorden of uitspraken die je raken. Knip ze uit magazines, kranten, of print ze zelf uit. Verwoord ook je doelen, en plak deze boodschappen over je foto’s heen.

 

Stap 6: bewonder het eindresultaat

Je vision board is klaar. Nu je al je ambities en verlangens in beeld en woord hebt gegoten, is het tijd om eraan te beginnen! Kijk elke dag even naar je vision board om je eraan te doen herinneren wat belangrijk is voor jou.

Vaak neemt het de vorm aan van een collage op een groot stuk karton.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK