Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Zo zorg je dat iemand verliefd op je wordt

Love hurts, zoals de bekende titel van Nazareth aangeeft. Zeker wanneer het niet wederzijds is. Maar je kan het lot een handje helpen. Er zijn namelijk een aantal factoren die bepalen of je verliefd wordt op iemand of niet. Onderzoekers hebben koppels bevraagd over de manier waarop ze verliefd werden op elkaar. Daarin bleken steeds dezelfde gemeenschappelijke factoren terug te keren, waaruit de onderzoekers concludeerden dat er kenmerken zijn die mee bepalen of je als persoon verliefd wordt op de ander of niet.

Nabijheid

Eén van de doorslaggevende elementen is geografische nabijheid. Raar maar waar: dichtbij elkaar wonen zou helpen om verliefd te worden op de ander. Het helpt om bij elkaar in de buurt uit te gaan, want uit onderzoek blijkt dat elkaar herhaaldelijk zien belangrijk is om verliefd te worden. Slechts een minderheid van de ondervraagde koppels was op slag verliefd.

Raar maar waar: dichtbij elkaar wonen zou helpen om verliefd te worden op de ander.
Gelijkgestemde zielen blijken meer kans te hebben om verliefd te worden op elkaar.

Gelijkheid

Gelijkgestemde zielen blijken meer kans te hebben om verliefd te worden op elkaar. Gelijkheid in gedrag, persoonlijkheid en achtergrond is namelijk één van de meest doorslaggevende elementen bij het ontstaan van liefdesverhalen. Blijkbaar kiezen mensen meestal hun partner op basis van gelijkaardige karaktereigenschappen. Bovendien hebben koppels die dezelfde waarden en interesses delen ook meer kans om voor altijd samen te blijven, omdat ze elkaar begrijpen.

Karakter

We worden sneller verliefd op mensen van wie we weten dat ze een ‘goed’ karakter hebben, hoe subjectief dat ook is. Aantrekkelijke karaktertrekken vergroten de kans dat we verliefd worden op de ander. En tegelijkertijd trekt het ‘mysterieuze’ van de ander ons aan in die persoon. Dus je ware aard laten zien zonder te veel prijs te geven, is de boodschap!

We worden sneller verliefd op mensen van wie we weten dat ze een ‘goed’ karakter hebben, hoe subjectief dat ook is.
Daarom helpt het ook om jezelf mooi te maken als je wil dat de ander verliefd op je wordt.

Schoonheid

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Natuurlijk houden mannen van mooie vrouwen, laat daar geen twijfel over bestaan. Daarom helpt het ook om jezelf mooi te maken als je wil dat de ander verliefd op je wordt. We zullen ons sneller fysiek en emotioneel aangetrokken voelen tot iemand met een aantrekkelijk uiterlijk. Doe wat extra moeite voor je date: tover je favoriete jurk tevoorschijn, doorsta voor één keer eens die torenhoge stiletto’s en boetseer je gezicht tot je er beeldmooi uitziet! En oh ja, wees zelfverzekerd: mannen houden van zelfvertrouwen.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK