verkoudheid wat moet je doen bij verkoudheid

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Wat moet je doen bij een verkoudheid?

Een verkoudheid kan je zelf niet behandelen, alleen de symptomen kan je aanpakken. Wanneer puntje bij paaltje komt, is en blijft het je eigen lichaam die de virussen moet uitroeien. Gelukkig kan je je lichaam daar wel bij helpen!

 

1 Veel drinken

Drink veel water. Een goed gehydrateerd lichaam heeft het gemakkelijker om ziektekiemen aan te vallen. Drink je te weinig, dan verzwak je nog meer en zal je je slechter voelen. Je verliest sowieso al veel vocht tijdens een verkoudheid, dus drinken is de boodschap!

 

2 Veel slapen

Deze is logisch. Tijdens je slaap herstel je veel sneller. Slaap dus zo veel mogelijk! Wanneer je slaapt kan je je trouwens niet concentreren op hoe slecht je je wel niet voelt. Da’s dubbel gewonnen.

Een verkoudheid kan je zelf niet behandelen, alleen de symptomen kan je aanpakken.
Overdrijf echter niet met medicijnen: een verkoudheid is nu niet bepaald levensbedreigend!

3 Een beetje bewegen

Beweeg een beetje, maar hou het rustig. Wandelen in de frisse buitenlucht is een goede optie, tenzij het echt bakstenen vriest of wanneer je koorts hebt. Ga in elk geval geen marathons lopen, dat zal niet helpen.

 

4 Een beetje medicatie

Een pijnstiller tegen de hoofdpijn of een neusspray om je te helpen ademen zorgt ervoor dat je gemakkelijker in slaap valt. En veel slapen is het beste dat je kan doen. Overdrijf echter niet met medicijnen: een verkoudheid is nu niet bepaald levensbedreigend! Neem zeker nooit antibiotica zonder voorschrift van de dokter.

 

5 Zorg voor afleiding

Films kijken helpt je om je ergens anders op te concentreren zonder dat je zelf al te veel moeite moet doen. Hou dus een stapeltje DVD’s bij de hand!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK