feestje kinderfeestje organiseren kinderfeestje kinderfeestje thuis

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Tips: het leukste verjaardagsfeestje

Hip hip hoera! Je kleine bengel is bijna jarig, en dat vraagt natuurlijk om een super tof feestje. Maar hoe begin je daar eigenlijk aan? Het organiseren van een kinderfeestje bij je thuis vereist immers best wel wat inspanning. In dit artikel sommen we alvast een aantal belangrijke zaken op die je zéker niet mag vergeten.

Hou rekening met wat je kind wil

Wat voor feestje wil je juist organiseren? Da’s de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Niemand kent je kind immers beter dan jij zelf. Houdt jouw oogappel van drukte? Of voelt hij zich net het meest op z’n gemak in een rustige omgeving? Bij het uitdenken van het ideale feestje is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Jij hebt misschien al een heuse happening  in gedachten met clowns, acrobaten en tientallen kinderen, terwijl je kleine spruit nog het liefst van al z’n vijf beste vriendjes uitnodigt om samen in de tuin te spelen en cake te smullen.

Het organiseren van een kinderfeestje bij je thuis vereist best wel wat inspanning.
Heb je een ruw idee voor het feestje, dan kan je beginnen aan de concrete inkleuring ervan.

Verzin leuke activiteiten

Heb je een ruw idee voor het feestje, dan kan je beginnen aan de concrete inkleuring ervan. Het belangrijkste doel hierbij is dat je iets verzint waarbij iedereen zich amuseert! Wat dacht je van een bosspel of een zoektocht? Of een verkleedpartijtje? Je kan op voorhand een thema kiezen en je huis of tuin mee versieren in die trend. Zijn de weergoden je niet zo goed gezind? Dan kan je binnen met z’n allen iets knutselen. Beeldjes in zoutdeeg maken, zelf een t-shirt beschilderen, feesthoedjes inkleuren, en ga zo maar door.

Stel een vast begin- en einduur in

Geef je een feestje voor kleinere kinderen? Denk er dan aan dat zij overdag nood hebben aan een welverdiend dutje. Best kies je dus een begin- en einduur dat hier buiten valt, bijvoorbeeld vóór 13u of na 15u ‘s middags. Stiekem is deze tip er ook voor jezelf: een hele middag op een groep kinderen letten kan écht afmattend zijn. Door op voorhand een vast tijdstip te communiceren geef je alvast een subtiele hint naar ouders die er anders wel eens van zouden kunnen profiteren dat ze een gratis oppas hebben for the day. Laat het feestje ook niet té lang duren; zeker bij kleinere kinderen is een feestje van 2 uur meer dan lang genoeg.

Geef je een feestje voor kleinere kinderen?
Het organiseren van een geslaagd kinderfeestje is niet gemakkelijk, maar met deze tips kom je toch al een heel eind!

Verstuur tijdig uitnodigingen

Bedenk op tijd wie je allemaal gaat uitnodigen. Wat betreft de hoeveelheid gasten geldt de regel: de leeftijd van je kind +1. Wordt je bengel dus 5 jaar, dan nodig je best ongeveer 6 vriendjes uit. Zijn er kinderen die jouw spruit liever niet uitnodigt? Geen probleem, maar zorg er wel voor dat de uitnodigingen dan discreet verzonden worden - geef ze niet gewoon af aan de schoolpoort. Indien je de uitnodigingen per post verstuurt, doe dit dan op tijd zodat de ouders tijd hebben om te antwoorden en die dag vrij te houden. 

Let op in schoolvakanties: veel kinderen verblijven dan bij oma en opa of gaan op vakantie. Controleer dit op voorhand en laat ouders bevestigen of hun kinderen al dan niet kunnen komen.

 

Verzamel telefoonnummers van ouders

We gaan natuurlijk niet meteen uit van het ergste, maar voor alle zekerheid doe je er goed aan om de telefoonnummers te noteren van de ouders van de aanwezige kindjes. Je kan de nummers op voorhand al even opvragen of op de dag van het feest zelf, wanneer de ouders hun kinderen bij je thuis afzetten. Zo kan je hen toch zeker bereiken in geval van nood.

Laat het feestje ook niet té lang duren; zeker bij kleinere kinderen is een feestje van 2 uur meer dan lang genoeg.

De kers op de taart

Of het nu gaat om een chocolade exemplaar met extra slagroom of een snoeptaart vol met de lekkerste spekjes, gummybeertjes en jelly beans: kinderen houden van taart. Een mooie en lekkere taart is dan ook een echte must op een kinderfeestje. Je kan je van je meest creatieve kant laten zien en zelf iets koken, of je kan natuurlijk ook gewoon vertrouwen op de kunsten van je plaatselijke bakker. Vergeet ook zeker de kaarsjes niet!

 

Hip hip hip… Hoera!

Het organiseren van een geslaagd kinderfeestje is niet gemakkelijk, maar met deze tips kom je toch al een heel eind! En op de dag van het feestje zelf? Probeer er dan vooral van te genieten. Zie je het toch echt niet zitten om bij je thuis iets te organiseren, dan kan je ook nog altijd naar een (binnen)speeltuin, kinderboerderij,… trekken. Keuze te over!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

1

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK