hond honden hond eten

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Dit geef je je hond nooit te eten

Als hondeneigenaar hou je van je hond. Je gaat met je hond wandelen. Je speelt er spelletjes mee. ’s Avonds kijken jullie samen TV. Je voert je hond je etensrestjes, en hij kent zelfs je familie en vrienden. Toch zijn er dingen die je beter niet met je trouwe viervoeter deelt. En dan hebben we het meer specifiek over eten. Van uien tot chocolade- wij vermelden de belangrijkste forbidden foods voor honden.

Chocolade

Laat ons beginnen door een open deur in te trappen: chocolade is slecht voor je hond. De dader is theobromine, een stofje dat invloed kan hebben op het zenuwstelsel van je hond. Zelfs een kleine hoeveelheid chocolade kan leiden tot braken, hartritmestoornissen, en zelfs de dood. Hou die chocolade dus maar lekker egoïstisch voor jezelf…

 

Macademianoten

Ten slotte kunnen ook macademianoten je trouwe viervoeter ziek maken. Ze zijn normaalgezien niet dodelijk, maar kunnen zorgen voor zwakte, “dronkemansgedrag” en braken. Wees je er ook hier van bewust dat de noten verstopt kunnen zitten in andere voedingswaren, zoals bijvoorbeeld die heerlijke koekjes met macademianoten.

 

 


Laat ons beginnen door een open deur in te trappen: chocolade is slecht voor je hond.
Het stofje dat jou tot tranen brengt- thiosulfaat- kunnen mensen perfect verteren.

Uien en knoflook

Uien en knoflook wil je Bobby ook niet te eten geven. Het stofje dat jou tot tranen brengt- thiosulfaat- kunnen mensen perfect verteren. Honden jammergenoeg niet. En dat kan erg oncomfortabel zijn voor je dier. Hij kan er diarree van krijgen, beginnen te braken en zich compleet miserabel voelen. Let er ook op dat uien in andere voedingswaren verwerkt kunnen zitten, zoals chips en babyvoeding.

Druiven en rozijnen

Ook druiven en rozijnen houd je beter buiten bereik van je hond. Welk stofje in de druif precies schadelijk is, staat nog niet vast. Wat dierenartsen wel weten is dat druiven een nefaste invloed kunnen hebben op de nieren van je huisdier. Hij kan er sloom van worden, buikpijn van krijgen en uitdrogen. Druiven mogen dan nog zo lekker zijn, ze kunnen honden in levensbedreigende situaties brengen.

 

Zorg voor je hond

Bovenstaande voedingsmiddelen houd je dus best buiten bereik van je hond, dat snap je nu wellicht wel. Welk menseneten mag je hond dan wél eten? Er blijft genoeg over dat je wel met hem kan delen. Rijst, pasta, brood, vlees, … in beperkte mate zijn ze niet slecht voor je huisdier. Hoewel natuurlijk ook hier geldt: overdaad schaadt. Je hond is een pak kleiner dan jij, en relatief calorierijk eten zoals bijvoorbeeld pasta kan bij een dier al snel tot overgewicht leiden. Houd het in eerste instantie dus bij de alom vertrouwde hondenbrokjes.

Ook druiven en rozijnen houd je beter buiten bereik van je hond.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK