kinderkamer kinderkamers ladebeveiliging

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Tips voor een veilige kinderkamer

Veilig en kinderkamer: het lijken twee woorden die vanzelfsprekend bij elkaar horen, maar toch is dat niet altijd het geval. Laddertjes waar kan worden opgekropen (en terug af gevallen), elektrische toestellen die van de kast getrokken kunnen worden, schuiven die geopend worden en waar vingertjes klem tussen komen te zitten, en ga zo maar verder: voor kleine kinderen schuilt er gevaar in elke hoek. Daarom geven we enkele tips voor een veilige, kindvriendelijke kinderkamer.

Ramen

Kinderen zijn erg inventief en weten overal wel op of over te klauteren. Vermijd daarom dat je kleinste het raam kan openen of door een open raam kan vallen. Je kan dit doen door geen mogelijke “opstapjes” rond het raam te plaatsen, of door speciale beveiligingen aan het raam te monteren (waardoor de venster bijvoorbeeld maar enkele centimeters kan openen).

 

Deuren

Zeker wanneer het tocht kunnen deuren erg hard dichtslaan. Dit voorkom je met een speciale deurbuffer die blokkeert wanneer de deur te fel dichtslaat. Andere tips zijn bijvoorbeeld een dikke handdoek over de bovenkant van de deur hangen of een deurstopper onder de deurspleet plaatsen. Je kan ook bescherming kopen voor de ruimte tussen de deur en de sponning; eveneens een plek waar kindervingertjes geplet kunnen worden.

 

Kasten en lades

Deze mogen zeker niet vergeten worden. Schuiven of kastdeuren kunnen immers hard toeklappen. Ook hiervoor kan je speciale kast- en ladebeveiliging kopen. 

Enkele tips voor een veilige, kindvriendelijke kinderkamer.
Oh zo verleidelijk voor kleine vingertjes, maar ook oh zo gevaarlijk!

Deze zorgen er ofwel voor dat de kastdeur of lade langzaam sluit, ofwel dat ze enkel kan worden geopend met een speciale techniek. Als volwassene is dat natuurlijk geen enkel probleem, maar je kleine bengel zal het slot niet kunnen openen.

 

Stopcontacten

Oh zo verleidelijk voor kleine vingertjes, maar ook oh zo gevaarlijk! Met speciaal ontworpen afdekplaatjes voorkom je dat er ongelukken gebeuren. Deze plaatjes vind je in zowat elke doe-het-zelf zaak of ook online.

Scherpe hoeken

Scherpe hoeken zijn een echte no-go in kinderkamers, zeker voor kleine kindjes. Zij staan immers nog niet zo vast op hun benen en kunnen dus makkelijk vallen of zich stoten. Scherpe hoeken bedek je dus best met stompe driehoekjes in zacht plastic.

 

Het kinderbedje

Zorg dat het bedje niet te dicht bij de verwarming of verwarmingsbuizen staat. Let er ook op dat er geen koordjes of gordijnen in de buurt zijn waar aan getrokken kan worden of waar je baby zich aan kan verwonden als jij niet in de buurt bent.

 

Elektrische apparaten

Een lamp, een radio, een babyfoon,… Elektrische toestellen zijn onvermijdelijk in een kinderkamer. Probeer echter om de snoeren zo goed mogelijk weg te stoppen zodat hier niet over gestruikeld of aan getrokken kan worden. Plaats de toestellen ook zo ver mogelijk naar achteren of op een zo hoog mogelijke plaats, zodat je kind er niet bij kan.

Elektrische toestellen zijn onvermijdelijk in een kinderkamer.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK