Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Veganistische muffins met bosbessensmaak

Mmmm… Komt het water bij jou ook al in de mond? Rep je dan nu naar de keuken en maak deze super lekkere muffins klaar. Zonder eitjes, boter of melk weliswaar, want deze bosbessen muffins zijn volledig veganistisch. En als je denkt dat een vegan dessertje niet lekker kan zijn, dan moet je maar eens een keertje van deze muffins proeven…

Dit heb je nodig voor de muffins

Moeilijkheidsgraad: erg eenvoudig

Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten baktijd

Benodigdheden voor 12 muffins:

 

  • 345 gr bloem
  • 350 ml sojamelk met bosvruchtensmaak
  • 100 gr bosbessen, frambozen, braambessen
  • 200 gr suiker
  • 120 ml olie (bijvoorbeeld walnootolie)
  • 1 el appelazijn
  • 2 tl bakpoeder
  • Een halve tl bakzout
  • Een snufje zout
  • 12 muffinvormpjes

 

Het recept

  • Verwarm eerst de oven voor op 175°C.
  • Meng de appelazijn en de sojamelk onder elkaar.
  • De bloem, de suiker, het bakpoeder, het bicarbonaat en het zout meng je ook onder elkaar.
  • Bij de sojamelk voeg je nu de olie toe.
  • Snijd de helft van het fruit in kleine stukjes, de andere helft pureer je.
  • Meng nu alles voorzichtig samen.
Rep je dan nu naar de keuken en maak deze super lekkere muffins klaar.
  • Beboter de muffinvormpjes en doe er het beslag in (tot ze voor de helft gevuld zijn).
  • Bak de vegan muffins zo’n 20-25 minuten in de oven.
  • Zijn ze klaar? Laat ze dan nog even afkoelen en dan kan je beginnen te smullen.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK