valies reis op reis zomervakantie

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Hoe pak ik mijn valies in?

Stel: je vertrekt op reis of op een tripje. Vol goeie moed haal je je valies van onder het stof en kies je kleren uit om mee te nemen. Enkele uren later heb je je volledige kast geplunderd, maar sta je nauwelijks verder. Hoe krijg je in godsnaam alles op een efficiënte manier in die tas?! Niemand wil immers de persoon zijn die z’n hele kleerkast meeneemt, maar toch tandpasta moet komen lenen… Daarom: een paar handige tips om je koffers in te pakken!

Handige tips om je koffers in te pakken!

Denk na over de bestemming en uitstapjes

Niemand neemt skistokken mee naar Ibiza, da’s duidelijk. Maar probeer ook om meer in detail na te denken over je bestemming en over wat je er gaat doen. Check voor de zekerheid ook even het weerbericht. Zo kom je niet met een lange jeansbroek aan tijdens een onverwachte hittegolf, of eindig je niet op een trektocht in de bergen met delicate sandaaltjes en een sarong.

Wees streng voor jezelf

Hoe moeilijk het ook mag zijn: negeer dat ‘maar-wat-als’-stemmetje in je hoofd. Nee, je komt op zomervakantie in Zuid-Frankrijk niét in een sneeuwstorm terecht en nee, op een weekendje Parijs lees je géén vijf boeken, ook niet als het regent. En moest dat toch het geval zijn, dan hebben ze daar ook winkels (hallo souvenirs!).

Vol goeie moed haal je je valies van onder het stof en kies je kleren uit om mee te nemen.
Gooi kledij niet zomaar willekeurig in je koffer, want dan neem je gegarandeerd te veel mee.

Stel op voorhand je outfits samen

Gooi kledij niet zomaar willekeurig in je koffer, want dan neem je gegarandeerd te veel mee. Ga daarentegen doordacht te werk en probeer op voorhand al enkele outfits samen te stellen. Je neemt bijvoorbeeld sowieso je favoriete jeansshort mee: welk t-shirt past daarbij? Welke trui kan je er op aandoen? En kan je die trui ook nog met een andere broek of shirt combineren? Door verschillende zaken onderling te combineren bespaar je ook weer wat ruimte.

Vermijd zware kleding

Een jeansbroek of dikke vest neemt evenveel plek en gewicht in als meerdere dunne broeken of vestjes. Zelfs als je naar een kouder gebied vertrekt, is het een beter idee om meerdere dunne laagjes aan te doen. Die isoleren namelijk beter dan één dikke vest. Wil je toch per se een jeansbroek meenemen? Probeer ze dan aan te doen op het vliegtuig. Zo neemt ze geen kostbare plek in je koffer in.

Vermijd zware kleding Een jeansbroek of dikke vest neemt evenveel plek en gewicht in als meerdere dunne broeken of vestjes. Zelfs als je naar een kouder gebied vertrekt, is het een beter idee om meerdere dunne laagjes aan te doen. Die isoleren nameli
Gebruik je valies optimaal.

Gebruik je valies optimaal

Er zijn twee technieken om je kledij in je valies te krijgen: rollen of vouwen. Rollen neemt minder plaats in, maar kan zorgen voor kreukels. Vouwen is minder efficiënt qua plek, maar is beter voor kledij die niet mag verfrommelen. Probeer ook elk klein gat op te vullen. Stop kousen in schoenen. Ondergoed doe je op het einde in je valies, om kleine gaatjes op te vullen.

Stop vloeistoffen in een waterdicht zakje

Ooit gezien hoe ze bagage in het vliegtuig krijgen ? ‘Smijten’ is een understatement. De kans dat een flesje breekt of opengaat is groot- met alle gevolgen van dien…

 

Leg vanboven wat je onmiddellijk nodig hebt

In je handbagage èn je valies. Dan hoef je na een uitputtende vlucht van vier uur geen zoekoperatie te organiseren naar je pyjama.

 

Gedaan? Bon voyage!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK