tuin eco luxe tuinen planten

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

De nieuwe tuintrend: eco luxe

Wat is het, waar komt het vandaan en hoe creëer je het zelf? Dat kom je hier te weten! Laten we de term eerst eens even ontleden… ‘Eco(logie)’ staat gelijk aan milieuvriendelijkheid en recyclage; ‘luxe’ staat gelijk aan comfort en rijkdom. Wat gebeurt er nu als we die twee termen samenvoegen tot één geheel? Hebben we het dan over ecologische luxe of over luxueuze ecologie? Misschien wel beide… Het begrip ‘eco design’ zal daarbij misschien al een belletje doen rinkelen. Wel… Nu bestaat er ook zo iets als ‘eco luxe’, maar dan voor in je tuin waar we natuur en ecologie linken aan luxe en comfort. Zie je zo’n tuin ook wel zitten bij je thuis? Lees dan snel verder, want hieronder werpen we alvast een licht op dit nieuwe tuinconcept en leggen we beknopt uit hoe je voor eco luxe zorgt in je eigen tuin.

Een tuin die eco luxe uitstraalt, is een rustgevende tuin met aandacht voor comfort én milieu.

Duurzame, natuurlijke materialen!

Een tuin die eco luxe uitstraalt, is een rustgevende tuin met aandacht voor comfort én milieu. Hoe slaag je er nu in om zelf zo’n tuin te realiseren bij je thuis? Wel, dat doe je door de juiste kleuren, vormen en materialen uit te kiezen. Aangezien het wel degelijk gaat om gerecyclede luxe, combineren we daarom gebruikte materialen met duurzame materialen, zoals hout of natuursteen met kunststof. Je zal eventjes moeten zoeken naar het perfecte evenwicht, maar een bezoekje aan de tuinwinkel kan al erg inspirerend zijn!

Welke kleuren en motieven roepen eco luxe op?

Als we denken aan tuinen, dan denken we aan een kleurenpalet van onder andere groene, bruine en gele tinten. En het zijn die kleuren die we ook zien terugkomen in de eco luxe-tuintrend. Kies dus materialen in natuurtinten, maar combineer die met luxe kleuren zoals koper, goud en metallic. Je zal merken dat die kleurencombinatie onmiddellijk een andere uitstraling geeft aan je tuin! Denk hierbij ook aan de kleuren van je planten en ga voor groen (uiteraard), maar ook voor roestkleuren en koperbruin.

Nu bestaat er ook zo iets als ‘eco luxe’, maar dan voor in je tuin waar we natuur en ecologie linken aan luxe en comfort.
Als je voor echte eco luxe wil gaan, moet je echter ook het juiste type planten uitkiezen.

Behalve het belang van de juiste kleuren in je tuin, heb je ook bepaalde motieven die de voorkeur wegdragen bij deze tuintrend. Voor eco luxe bij je thuis kies je daarom best voor voorwerpen of materialen met een natuurlijke structuur ofwel met geometrische patronen. Het ene vloeit perfect over in de rest van je tuin, het andere legt een strak en bijzonder accent.

 

Luxueuze planten in je tuin

En wat is een tuin zonder planten…? Als je voor echte eco luxe wil gaan, moet je echter ook het juiste type planten uitkiezen. Om wat in te spelen op die geometrische patronen van daarnet, kan je bijvoorbeeld planten in je tuin zetten met eenzelfde soort motief op hun bladeren. De Monstera en Dracaena zijn twee voorbeelden die zich perfect tot deze nieuwe tuintrend lenen. Door de planten, materialen en vormen op die manier met elkaar te verbinden versterk je het geheel en dus ook het eco luxe-concept in je tuin!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

1

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK