puistjes tips tegen puistjes tips puistjes puistjes camoufleren

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Tips tegen puistjes

Jong of oud, iedereen kan te kampen hebben met puistjes… Als een gevolg van stress, ongezond eten, een verandering van het hormonenniveau of een verkeerde huidverzorging: ze komen jammer genoeg vaak opduiken op het slechtste moment, maar laat ons eerlijk zijn… Is er een goed moment om je gezicht te laten ontsieren door vervelende puistjes? Dit is wat je best niet doet en wel doet om het aantal puistjes tot een minimum te houden…

Een zuivere huid…

Duw eerst en vooral geen puist(jes) uit. Je zal de bacteriën enkel nog meer verspreiden en zo nog meer last krijgen van puistjes, verspreid over je gezicht (of ander lichaamsdeel afhankelijk van de plaats van het puistje).

 

Welk type huidreiniger gebruik je? Als die te agressief is voor jouw huid, zal de talgproductie net gestimuleerd worden en zullen er dus meer puistjes tevoorschijn komen. Gebruik ook absoluut geen handzeep omdat die de huid nog extra gaat uitdrogen, trekkerig maken en gevoeliger maken voor puistjes. Gebruik dus een aangepast reinigingsproduct.

Jong of oud, iedereen kan te kampen hebben met puistjes…
Duw eerst en vooral geen puist(jes) uit.

Ben je nogal een fervente roker of geniet je net iets te veel van alcoholische dranken? Dan is het best om die gewoonte wat te minderen als je een zuiverdere huid wilt.

 

Vermijd het eten van te veel snelle suikers. Het effect van die suikers merk je na een paar weken aan je huid, aan de hand van… puistjes! Let dus op met te veel snoep, koekjes, enz.

 

Zink heeft een positief effect op je huid, net zoals omega 3-vetzuren. Zet dus wat vaker voeding met deze stoffen in op het menu.

Kijk eens naar je make-up: legt je foundation een dikke, vette laag op je gezicht? Dan zal die de talgklieren extra verstoppen.

Koop producten op olie-in-waterbasis, producten die aangepast zijn aan je huidtype (droog, vet, gemengd, gevoelig) én producten met een lichte textuur.

 

Puistjes camoufleren

Een olievrije primer, een concealer of een fond de teint in poedervorm zijn ideaal om puistjes te camoufleren. Ze zijn bovendien gemakkelijk aan te brengen. Houd echter wel rekening met je huidtype en –kleur om de juiste make-up te kopen!

Als die te agressief is voor jouw huid, zal de talgproductie net gestimuleerd worden en zullen er dus meer puistjes tevoorschijn komen.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK