vliegtuig vlucht nekkussens nekkussen

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Tips om te slapen op het vliegtuig

Een vliegtuig is met voorsprong de meest oncomfortabele, luidste en koudste plaats om te slapen. Voor velen is het dan ook een onmogelijke opgave. Ben je toch van plan het zandmannetje desnoods met geweld in je handbagage te proppen? Voor je aan je buurman vraagt je met een baseball bat knock-out te slaan, lees eerst deze tips…

Een vliegtuig is met voorsprong de meest oncomfortabele, luidste en koudste plaats om te slapen.

Draag gemakkelijke kledij

Thuis slaap je toch ook niet in hoge hakken en een skinny jeans? Nu willen we niet gezegd hebben dat je met je roze-konijn-onesie de vlieger op moet, maar kies toch maar voor die sportbroek en dat ruime T-shirt in plaats van voor het stewardesswaardige mantelpakje. Probeer ook een hoedje of petje mee te nemen om je ogen mee af te dekken, en best 2 sjaals: eentje om rond je te wikkelen als dekentje, en één om rond je hoofd te binden als je met je mond open slaapt. Niemand wil namelijk zien wat je gisteravond gegeten hebt.

Kies een handige zitplaats

Low cost maatschappijen laten meestal enkel tegen betaling toe een zitplaats te reserveren. Moest het toch zo zijn dat je een plaatsje kan kiezen, neem dan zeker nooit de eerste, noch de laatste rij. De laatste rij stoelen kan je namelijk niet naar achter duwen (liever niet nemen dus), en de eerste rij wordt meestal gereserveerd voor families met baby’s (absoluut niet nemen dus). Slaap je trouwens meestal op je rechterzij? Neem dan een plaatsje uiterst rechts. Voor linkse slapers neem je best een plaatsje uiterst links. Hoe romantisch het ook overkomt in de films: in het echte leven val je meestal niét in slaap op de schouder van Matthias Schoenaerts (maar wel op die van Donatella Versace).

 

Oordopjes

Oordopjes zijn een godsgeschenk. Vergeet ze dus niet in je handbagage mee te nemen. Oordopjes kan je gewoon in de supermarkt, of in elke apotheek vinden.
Bij gebrek aan oordopjes: download wat natuurgeluiden op je iPod en zet een koptelefoon op. Die walvissen zingen je waarschijnlijk beter in slaap dan de groep schoolkinderen in gang 14.

 

Een zichtbare gordel

Laat je gordel goed zichtbaar over je kleren zitten om te vermijden dat het cabinepersoneel je wakker maakt om te checken of je hem wel aan hebt. Tenzij de steward er wél uitziet als Matthias Schoenaerts.

De laatste rij stoelen kan je niet naar achter duwen (liever niet nemen dus), en de eerste rij wordt meestal gereserveerd voor families met baby’s (absoluut niet nemen dus).

Praat niet over koetjes en kalfjes

Laat je buur weten dat je niet beschikbaar bent voor een babbeltje door je gsm boven te halen, even te doen of je een bericht aan het lezen bent en iets tegen jezelf te mompelen in één of andere vreemde taal die je buur waarschijnlijk niet onder de knie heeft. Bonuspunten als het een bestaande taal is.

De meningen over nekkussens zijn verdeeld.

Nekkussens

De meningen over nekkussens zijn verdeeld. Voor sommigen is het het ideale hulpmiddel, voor andere is het puur plaatsverspilling. Leen eerst even het kussentje van je vriend/collega/buurman voor je je zelf eentje aanschaft.

 

Niet slapen

De beste manier om een slapeloze vlucht door te brengen als niets hiervan werkt?

Selfies nemen met je buurman die zijn nekkussen is kwijtgeraakt en nu met zijn mond wagenwijd open op jouw schouder ligt te ronken. Dan krijg je tenminste nog een paar likes!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

4

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK