roadtrip roadtrips reis op reis

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Tips voor roadtrips

Je auto nemen en op vakantie gaan? Het wordt door velen gedaan. En hoewel je vandaag de dag praktisch overal geraakt met een vliegtuigticketje, blijft de enige echte roadtrip toch ook een populair fenomeen. Met je vrienden, je lief of je gezin: maak van je roadtrip een onvergetelijk reis dankzij deze tips. Check ze één voor één af, en geniet ten volle van je reis!

Op roadtrip? Zo pak je het aan!

Leg de grote lijnen van je roadtrip vast. In welke steden wil je overnachten, welke tussenstops zijn de moeite waard, hoeveel afstand kan je afleggen tijdens je roadtrip?

 

Spreek de locals aan. In een reisgids vind je meestal de voor de hand liggende plekken om te bezoeken (die vaak ook prijziger zijn). Vraag daarom aan de locals waar het lekker is om te eten, waar je de gezelligste cocktail bar van de stad vindt – kortom, waar de geheime pareltjes liggen…
Op roadtrip? Zo pak je het aan!
Ga op reis en neem een landkaart mee. Een gps mag dan heel erg handig zijn, een echte kaart is zoveel leuker! Je kan er de plekken op aanduiden die je bezocht hebt, de route op tekenen… en je hebt achteraf een leuk souvenir!
Zo maak je van je roadtrip een veel rijkere ervaring!

Vergeet je fototoestel niet! Een nostalgische wegwerpcamera, een compact fototoestel of een spiegelreflexcamera: ze zorgen allemaal voor de beste herinneringen.

 

Pak je koffers niet te vol. Zo heb je nog wat plek om leuke souvenirtjes mee te brengen!

 

Breng de thuisblijvers op de hoogte. Geef, in de mate van het mogelijke, je route mee aan enkele vrienden/familieleden die thuis blijven. Als er iets zou gebeuren, dan kan die route erg van pas komen om te weten waar je zit.
Houd je auto proper. Het is immers véél aangenamer om een roadtrip te maken in een nette omgeving, dan omringd te zijn door lege chipszakjes, vuile koffiebekertjes of winkelbonnetjes. Neem daarom eventueel een paar plastieken zakjes mee om als vuilniszak te gebruiken, en stop ook regelmatig om het afval uit je auto in de vuilbak te gooien.

Kies voor de kleinere wegen. Als je een grote afstand wil afleggen op korte tijd, is de autosnelweg natuurlijk de beste oplossing. Maar kies daarbuiten voor de kleinere wegen, die je langs landschappen en plekken voeren die je uitnodigen om even te stoppen. Zo maak je van je roadtrip een veel rijkere ervaring!


Denk aan muziek! De weg kan soms langs zijn, en de radioposten niet altijd even interessant… Maak daarom een playlist op je gsm of neem wat cd’s mee, zodat je toch nog een eindje kan meebrullen met je favoriete songs.

 

Ziezo, laat die roadtrip nu maar komen!

Met je vrienden, je lief of je gezin: maak van je roadtrip een onvergetelijk reis dankzij deze tips.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

2

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK