Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Vijf tips voor een succesvolle blog

Denk jij erover na om een blog te starten? Ga dan niet zomaar in het wilde weg schrijven, maar denk na over een opvallend en uniek concept dat een meerwaarde is voor sociale media. Wij geven je tips hoe jij je idee in een succesvolle blog kan omzetten!

Marketing it is!

Een succesvolle blog creëer je niet door alleen maar je blogteksten te schrijven; je moet ervoor zorgen dat het wereldwijde web je ziet en vindt! Eén van de vereisten als je een succesvol blogger of blogster wil worden, is dan ook dat je bijna vergroeid bent met sociale media. Je moet zowat verslaafd zijn aan Twitter, Facebook, LinkedIn en je daar ook laten zien en gelden. Extra must do: je site optimaliseren voor Google via SEO-technieken. Klinkt te ingewikkeld? Fijn, blijf dan maar voor jezelf schrijven.

Een succesvolle blog creëer je niet door alleen maar je blogteksten te schrijven; je moet ervoor zorgen dat het wereldwijde web je ziet en vindt!
Uiteraard wil je niets liever dan dat jouw posts door anderen gedeeld worden, maar vergeet niet dat het even belangrijk is om ook posts van anderen te delen.

Share, share, share

Uiteraard wil je niets liever dan dat jouw posts door anderen gedeeld worden, maar vergeet niet dat het even belangrijk is om ook posts van anderen te delen. Content marketing draait om het delen van kennis en emoties. Ga eens even na of jij de geschikte persoon bent om een blog te starten; als je liever dingen voor jezelf houdt, dan kan je er beter niet aan beginnen. Een succesvol blogger of blogster moet zichzelf durven tónen.

Maak vrienden online

Het is belangrijk voor het succes van je blog dat je vriendenaantal blijft groeien. En hoe doe je dat? Door ervoor te zorgen dat jij opvalt op Twitter, bijvoorbeeld. Door consequent gevatte, slimme of grappige reacties te posten op jouw favoriete personen of bloggers kan je hun interesse aanwakkeren zodat ze benieuwd worden naar wie je bent en zo op jouw blog terechtkomen. Hopla, je hebt er alweer een vriend bij!

Het is belangrijk voor het succes van je blog dat je vriendenaantal blijft groeien.
Om te vermijden dat je de dertiende blogster in het dozijn bent en niets unieks meer toe te voegen hebt, moet je ervoor zorgen dat je een uniek, origineel en eigen concept hebt dat in het oog springt.

Een origineel concept

Om te vermijden dat je de dertiende blogster in het dozijn bent en niets unieks meer toe te voegen hebt, moet je ervoor zorgen dat je een uniek, origineel en eigen concept hebt dat in het oog springt. Mensen worden vandaag overspoeld met informatie waardoor het een extra uitdaging is om hun aandacht te grijpen en niet meer los te laten. Ga dus niet stiekem buitenlandse blogs vertalen, maar maak indruk met 100% eigen content!

Schrijf consistent

Mensen zijn gewoontedieren en daarom doe jij er goed aan om jouw volgers op regelmatige basis van eigenzinnige content te voorzien. Schrijf daarom op vaste tijdstippen zodat jouw volgers weten wat ze van jou kunnen verwachten. Zo zorg jij ervoor dat je een ‘gewoonte’ voor hen wordt en op die manier slaag jij erin om een beetje in hun hoofd te kruipen. And that’s where it all starts…

Mensen zijn gewoontedieren en daarom doe jij er goed aan om jouw volgers op regelmatige basis van eigenzinnige content te voorzien.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK