bedtijd

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Tips voor het slapengaan

Het is al lang bedtijd, maar jouw deugniet denkt daar overduidelijk anders over! Ik heb dorst, ik heb honger, ik kan niet slapen, … Het zijn allemaal de perfecte smoesjes om de broodnodige uurtjes slaap uit te stellen. Hoe vermijd je nu die nachtelijke conflicten met je oogappel? We zetten enkele tips voor je op een rij!

We hebben allemaal al wel ondervonden dat kinderen een kei zijn in zichzelf wakker houden wanneer ze eigenlijk in dromenland zouden moeten zijn.

Zorg voor een vast ritueel

We hebben allemaal al wel ondervonden dat kinderen een kei zijn in zichzelf wakker houden wanneer ze eigenlijk in dromenland zouden moeten zijn. Eén gouden regel is om voor routine te zorgen. Bedtijd is voor een kind vaak een onverwacht en onplezierig moment, dus waarom zorg je er niet voor dat het leuk wordt? Stap 1: bereid je ukkepuk voor op slaaptijd. Onderbreek dus een speelmoment niet abrupt, maar verwittig een half uur op voorhand dat het bijna tijd is om te slapen. Geloof ons, dit bespaart zowel jou als je kind stress!

Stap 2: tover bedtijd om in een spelletje. Leid je kleuter af met iets leuks om traantjes en gemopper te vermijden. Denk maar aan “Kan jij je pyjama aantrekken in tien tellen?” of een ander plezierig wedstrijdje. Stap 3: probeer je kind elke dag op hetzelfde uur in bed te stoppen. Het resultaat? Na een tijdje creëer je een gewoonte en zal je allerkleinste zich niet verzetten tegen bedtijd.

 

Ontspanning voor bedtijd

Kinderen verschillen op bepaalde vlakken toch niet zo hard van volwassenen! Ze kunnen, net zoals wij, veel beter in slaap vallen als ze eerst tot rust komen.

Ontspanning voor bedtijd.
Dacht je aan televisiekijken of nog even een spelletje op de tablet spelen? Slecht idee!
Een verhaaltje voorlezen of ze zelf in een prentenboek laten kijken voor het slapengaan, is daarom de perfecte oplossing! Dacht je aan televisiekijken of nog even een spelletje op de tablet spelen? Slecht idee! Door de helderheid van het scherm en de bewegende beelden, hou je de hersenen van je kind erg actief. En dat is toch wat je net niet wou? Daarenboven is het belangrijk dat je zelf de tijd neemt om je kind rustig in bed te stoppen. Want jouw peuter merkt het heus wel als je gestresseerd bent. Een super spannend verhaal onderbreken? Dat doe je dus best niet! Geef je oogappel voldoende aandacht en maak er gewoonweg een gezellig moment van. Ideaal om allebei even te relaxen en van elkaar te genieten!

Slapen als een roos

Niets zo vermoeiend dan een kleuter die zijn warm bedje steeds verlaat! Dankzij deze tips maak je vanaf nu komaf met die frustrerende nachtelijke discussies met je peuter. Het is uiteraard niet in één-twee-drie geklaard, maar wanneer je voor routine, regelmaat en ontspanning zorgt, zal je kind zich ongetwijfeld veiliger voelen. Voor je het weet, kruipen ze zorgeloos zelf in bed! En dat is het proberen waard, toch?

Niets zo vermoeiend dan een kleuter die zijn warm bedje steeds verlaat!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK