Tamagotchi

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Comeback van de Tamagotchi

Life was a lot easier when the only thing I had to take care of was a Tamagotchi. Als jij in de jaren 90 opgegroeid bent, liep jij waarschijnlijk ook rond met een Tamagotchi in je broekzak. Weet je nog het virtuele huisdier in de vorm van een ei? Je moest ervoor zorgen door hem eten en beweging te geven. Hoe beter je hem vertroetelde, hoe langer hij leefde. Word je al nostalgisch als je eraan terugdenkt? De Tamagotchi is weer helemaal terug! Zin om opnieuw te spelen?

De Tamagotchi van Bandai werd in 1996 voor het eerst op de markt gebracht en zorgde voor een ware rage.
Foto: YouTube

Flashback naar een Tamagotchi

De Tamagotchi van Bandai werd in 1996 voor het eerst op de markt gebracht en zorgde voor een ware rage. Over de hele wereld werden meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht. In België en Nederland stond het speelgoed bovenaan de lijsten van favoriete speelgoed. Het veeleisende wezentje moest gevoed, gewassen en geëntertaind worden. We vragen ons af of het niet stiekem zijn hobby was om ons wakker te maken? Het viel op dat deze diertjes tijdens de nacht vaak honger hadden en ze lieten dit dan ook merken door geluid te maken om de aandacht te trekken. De meeste eitjes liggen nu al jaren in de vuilbak of ergens vanonder in een kast.

De comeback van de Tamagotchi

Hij is helemaal terug! Dat de Tamagotchi ooit tot leven zou komen op het scherm van een smartphone klonk vroeger als pure sciencefiction. Toch is het Bandai Namco gelukt om een applicatie te ontwikkelen voor nostalgische twintigers en een nieuwe generatie spelers. Je downloadt gewoon de app op je smartphone en spelen maar!
Hij is helemaal terug! Dat de Tamagotchi ooit tot leven zou komen op het scherm van een smartphone klonk vroeger als pure sciencefiction.
Foto: The Verge
De Tamagotchi zelf ziet er helemaal hetzelfde uit als in de jaren 90 en geloof ons, hij is nog steeds even veeleisend!
Foto: Digital Trends
Heb je bovendien een Apple Watch? Dan kan je jouw virtuele huisdier eraan koppelen. De Watch zal notificaties sturen als het diertje honger heeft, waardoor hij minder kans heeft om te sterven van verwaarlozing. De Tamagotchi zelf ziet er helemaal hetzelfde uit als in de jaren 90 en geloof ons, hij is nog steeds even veeleisend!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK