taart taarten cake snoeptaart

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Taartentips voor kinderfeestjes

Een lekkere, mooie taart is ab-so-luut onmisbaar op een verjaardagsfeestje. Zeker voor kinderen! Het is echter niet altijd even makkelijk om zo’n prachtige taart op tafel te toveren. Daarom geven we je enkele handige tips om zelf een taart te creëren om U tegen te zeggen.

Een simpele taart met mooie versiering: win win

Een simpele cake die in no time klaar is? Da’s ongetwijfeld de befaamde 4/4de cake. Het recept is super makkelijk: je neemt 250g zelfrijzende bloem, 250g kristalsuiker, 250g zachte boter op kamertemperatuur en 4 eieren. Je mengt alles door elkaar en zet het beslag zo’n 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Wie dat wil, kan zelfs een kant-en-klaar mengsel kopen in de winkel (sshht, niemand hoeft dit te weten). Is de taart klaar? Dan kan je beginnen aan het belangrijkste onderdeel: de versiering! In de supermarkt vind je tegenwoordig verschillende dingetjes om je creativiteit de vrije loop mee te laten:

 

  • rolfondant in alle kleuren (deze kan je gebruiken om eetbare figuurtjes mee te modelleren of leuke vormpjes uit te steken)
  • kleurstoffen die je door het deeg kan mengen (vroeg er iemand een regenboogtaart?)
  • letters in chocolade
  • een speciale eetbare gel waarmee je op het gebak kan schrijven
  • suikerparels of andere kleurrijke strooisels
  • enzovoort, enzoverder!
Een simpele taart met mooie versiering: win win
Een leuke variant hierop zijn de tegenwoordig zéér populaire cupcakes.

Plezier voor iedereen: kindercupcakes

Elk kind zijn eigen stukje cake laten versieren, dat zorgt gegarandeerd voor plezier! Een leuke variant hierop zijn de tegenwoordig zéér populaire cupcakes. Om deze te maken gebruik je gewoon het recept van een 4/4de cake, maar je stort het beslag in een speciaal cupcakeblik. Gebruik zeker ook van die papieren vormpjes om de cupcakes na het bakken makkelijk uit het blik te krijgen. Tijdens het feestje kan je ieder kind dan zijn allereigenste cakeje geven en dit naar hartelust laten versieren.

Een snoeptaart voor echte snoepers

Over smaken valt niet te twisten, en dat geldt ook voor taarten. Niet elk kind zal bijvoorbeeld even gek zijn op taarten en cupcakes. Gelukkig is er een tof alternatief, namelijk een snoeptaart. Witte en roze spekken, colaflesjes, gummyberen, zure matten, … Alle soorten snoepjes zijn welkom! Je kan zo’n snoeptaart kopen in de winkel of ook makkelijk zelf in elkaar knutselen. Alles wat je nodig hebt is een basisvorm in piepschuim (of eventueel een gewone cake), tandenstokers of langere prikkers en uiteraard voldoende snoep. Hoe je de taart opbouwt, beslis je helemaal zelf.

Over smaken valt niet te twisten, en dat geldt ook voor taarten.

Vertrouw op een specialist

Ben je echt geen held in de keuken? Dan kan je een beroep doen op iemand met nét iets betere bakkunsten dan jij. Je kan hiervoor langsgaan bij een bakker in je buurt of op internet iemand zoeken die gespecialiseerd is in het maken van kindertaarten. Wanneer je een taart laat maken heb je meestal een heleboel opties om deze te versieren.

Heb je zelf nog leuke ideeën of tips voor een mooie kindertaart die niet al te veel werk vraagt?

Wat dacht je van een marsepeinen foto van je bengel z’n favoriete tekenfilmfiguur? Of misschien wel een foto van je oogappel zelf? Alles kan, alles mag!

 

Nog meer tips of leuke ideeën?

Heb je zelf nog leuke ideeën of tips voor een mooie kindertaart die niet al te veel werk vraagt? Laat het ons dan zeker weten in de comments hieronder! Hier vind je trouwens ook een handige checklist voor het organiseren van een geslaagd kinderfeestje. In combinatie met onze taartentips wordt het feest van jouw zoon of dochter sowieso een succes!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK