Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Herkenbare struggles op het strand

Zon, zee, zand… Is er iets heerlijkers dan een dagje op het strand vertoeven? Schelpjes rapen, pootjebaden, lekker hapje uit de frigobox, zonnebaden, een verfrissende duik, nog een lekker ijsje… Het enige waar je je zorgen over zou moeten maken, is wanneer je je strandstoel zal moeten opschuiven voor het water. Helaas

 
Is er iets heerlijkers dan een dagje op het strand vertoeven?

Moet er nog zand zijn?

Aaaaaaah, de zilte zeelucht in je neusgaten, de zotte zeewind door je haren en dat zachte zand tussen je tenen. Of nee, zacht is het toch niet altijd. Denk maar aan die vlijmscherpe stukjes schelp die bij elk strandbezoek in je voetzool snijden. En dat zand kruipt zeker niet alleen tussen je tenen, maar ook tussen je vingers, in je haar, in je ogen en op plaatsen waar de zon niet schijnt. En als je het van je lijf wilt wrijven, voelt het net alsof je jezelf een scrubbeurt geeft met een stuk schuurpapier! Nee, zelfs wie zich niet laat ingraven, ontsnapt er niet aan. En die frisse aardbeitjes en andere versnaperingen in je frigobox ook niet. Scrunch-scrunch.

Smeren, smeren en nog eens smeren

Eerste werk nadat je als een dansgrage woestijnhagedis naar die ene lege strandstoel bent getrippeld: je zonnecrème bovenhalen. Want iedereen weet dat je op het strand echt superhard kan verbranden. Maar dat insmeren is makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk hang je ondertussen al helemaal vol zand, en hoe hard je het ook probeert, er zullen altijd plekjes zijn waar je net niet bij kan. Extra tof voor wie al eens durft zweten: die zonnecrème loopt samen met je zweetdruppeltjes gezellig van je voorhoofd in je ogen. Resultaat: wenen, wenen, wenen.

Pootjebaden is tof

Na al dat zonnekloppen snak je naar verkoeling: tijd voor een frisse duik! Zodra je als een volleerde Baywatch-babe of -stud de branding bereikt hebt en je dikke teen in het water doopt (brrrrr!), bedenk je dat je toch niet zo oververhit bent als je dacht. Nee, pootjebaden is meer dan goed genoeg. Maar terwijl je elegant rond de kwallen en krabbetjes probeert te dansen -je buik zo hard mogelijk ingetrokken om die knappe redder je summer booty te tonen- slaat de zee als een genadeloos, nat monster toe! Vloedgolfje en hop! Daar lig je, met je kont in het water. Zonder bikinitop. Met zand in je broekje. En natuurlijk heeft die redder het allemaal gezien. Tof.

Flamingootje spelen

Nadat je uitgehoest en uitgeproest bent -want natuurlijk had je een grote gulp zout pipiwater binnen- kan je dus niks anders doen dan afdruipen. Letterlijk. Heel voorzichtig uiteraard, want anders hangen je pas afgespoelde onderbenen weer onder het zand. De weg terug naar je strandstoel of strandlaken is zó ongemakkelijk (al dat geschuur je-weet-wel-waar) dat je besluit om je maar ineens om te kleden. Met de handdoek rond je bovenlijf hinkel je als een flamingo rond in de hoop dat je die natte kleding makkelijker uitkrijgt. Helaas, pindakaas. Je handdoek valt af en jij dondert, met je blote kont omhoog, in het zand. Gênant.

‘Ach wat, zand erover,’ denk je terwijl je uitgedroogd en uitgewaaid terug naar je auto strompelt. Je hebt toch maar een mooi kleurtje opgedaan. Of dat zal morgen misschien nog blijken, als al dat rood weggetrokken is… Maar wist je dat heel wat zonnebrandleed kan voorkomen worden dankzij Gervi Cosmetics? Hun gamma zonnecrèmes en aftersun lotions beschermt je tegen de zon en helpt je om je zomerkleurtje langer te behouden. En met hun zonnecosmetica op je snoet en hun beauty treatments sla je die knappe redder volgende keer ook nog aan de haak!

Tweez® je mening (0 reacties)

Tweezt by

Rijksweg 539
3630 Maasmechelen
T. 0800/955 60

WEBSITECONTACT

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK