sri lanka yala national park bundala national park udawalawe national park

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Top 3 van mooiste parken in Sri Lanka

Plan je een vakantie naar het prachtige Sri Lanka? Ben je een natuurliefhebber? Zet dan een bezoek aan deze parken op het programma. Je ontdekt er een enorme diversiteit aan de mooiste diersoorten, en dat in hun natuurlijke omgeving. Als ideale uitvalsbasis voor deze parken kan je een lodge boeken bij Cinnamon Wild Yala. Vanuit dit luxe resort is elk park prima bereikbaar, het grenst zelfs aan het bekende Yala National Park! Zo kan je je volledig onderdompelen in de prachtige fauna en flora van Sri Lanka, met alle comfort nabij.

Yala National Park

Het meest bekende park van de regio is het Yala National Park. En die populariteit is er niet voor niets natuurlijk. Met een rijkdom aan allerlei wilde dieren in hun natuurlijke habitat is dit nationaal park één van de must see-plekken in Sri Lanka. Olifanten, apen, vogels, krokodillen en zoveel andere dieren – groot en klein – tref je in dit park aan. Maar het Yala National Park herbergt ook ‘s werelds grootste concentratie van luipaarden! Misschien kom je wel oog in oog te staan met deze mooie dieren…

Plan je een vakantie naar het prachtige Sri Lanka?
Dit is het Udawalawe National Park – het park bij uitstek om kuddes olifanten te spotten.

Udawalawe National Park

Een park dat je laat genieten van uitgestrekte graslanden en véél olifanten? Dat is het Udawalawe National Park – het park bij uitstek om kuddes olifanten te spotten. Maar ook buffels, vogels, vlinders en apen vinden hier hun thuis. Wist je trouwens dat je in dit park vaak meer olifanten kan spotten dan in vele bekende Afrikaanse parken?

Bundala National Park

Wil je meer dan 200 verschillende vogels spotten? Ga dan op safari door het Bundala National Park. Als vogelliefhebber zal je hier je hart écht kunnen ophalen. Het is bovendien een iets minder toeristische bestemming, en dus ideaal voor zij die de schoonheid van de natuur in een iets rustigere setting willen ervaren. Behalve de vele vogels kan je in dit park ook van adembenemende uitzichten genieten, met hier en daar een olifant die passeert. Het Bundala National Park is een echt pareltje, dat je vanuit de Cinnamon Wild Yala lodge na zo’n twee uur rijden bereikt.

Wil je meer dan 200 verschillende vogels spotten? Ga dan op safari door het Bundala National Park.
Tip: Neem een verrekijker mee! Bevinden de dieren zich wat verder (wat best mogelijk is in zulke grote parken), dan kan je ze nog altijd bewonderen dankzij je verrekijker! Een camera met een krachtige zoomlens is uiteraard ook een optie.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK