spelletjes voor kinderfeestjes spelletjes kinderfeestjes spelletjes voor op kinderfeestjes spelletjes

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Entertain de kids!

Je zoon of dochter verjaart, en dat wordt gevierd met een feestje op maat. Gezellig met de vriendjes en vriendinnetjes kaarsjes uitblazen, taart eten en cadeautjes opendoen, maar wat daarna? Hier volgt een top 10 van super leuke spelletjes voor op kinderfeestjes!

Top 10 kinderspelletjes

1. Speel twister op het gras! Spuit met een speciale verfspuitbus gekleurde bollen op het gras. Het ‘speelbord’ kan je zo groot maken als je wilt. Zijn er veel kindjes, dan kan je dus veel bollen spuiten.

 

2. Yenga spelen in het groot doe je door enkele planken in gelijke groottes te snijden en op elkaar te stapelen. Bij wie valt de toren eerst?

Hier volgt een top 10 van super leuke spelletjes voor op kinderfeestjes!
Je zoon of dochter verjaart, en dat wordt gevierd met een feestje op maat.

3. Neem een groot zeil, maak er enkele gaten in van verschillende groottes en vormen. Bij elk gat zet je ook een score. De kinderen proberen dan telkens een bal door een gat te gooien en zo punten te verzamelen.

 

4. Span een koord tussen twee bomen en hang er enkele opgeblazen ballonnen aan. In de meeste zit gewoon lucht, in een andere water en nog een andere bloem. Maak ook een prikstok (een stok met een nageltje aan het uiteinde). Blinddoek iemand en laat die in de ballonnen prikken. Heb je pech, dan hang je onder de sticky bloem…!

 

5. Bowlen in de tuin? Ja, hoor! Met een paar flessen en een bal ben je er zo.

6. Maak een lijstje van wat planten, stenen, bloemen enzoverder die je in de nabije omgeving kan vinden. Geef het lijstje aan de kinderen en laat ze op zoek gaan, als echte padvinders! Je kan er ook vormen en kleuren in verwerken, bijvoorbeeld ‘zoek iets geels’ of ‘zoek een voorwerp met een ovale vorm’.

 

7. Touwtje trek. Zet twee stevige bakken (bijvoorbeeld een lege bak bier of cola) op een paar meter van elkaar. Op elke bak gaat iemand staan en beiden nemen 1 uiteinde van een dik touw in de handen. En trekken maar! Wie wint?

Touwtje trek. En trekken maar! Wie wint?
Waterspelletjes doen het ook altijd heel goed.

8. Tijd voor een hindernissenparcours: touwen als een spinnenweb tussen 2 bomen gespannen waar ze door moeten geraken, een ladder op de grond waar ze over moeten huppelen, enkele emmers achter elkaar waar ze om moeten slalommen… Ga even in de garage of de kelder kijken, en je vindt meteen iets dat je kan gebruiken voor een leuk hindernissenparcours.

 

9. Waterspelletjes doen het ook altijd heel goed. Zet aan de ene kant een grote emmer water, en aan de andere kant een lege fles. 

Nu moeten ze telkens een beker water vullen, op hun hoofd zetten en zo naar de fles wandelen om die te vullen. Fun fun fun!

 

10. Zonder handen eten! Hang wat lekkers aan verschillende koordjes in een boom. Hang de snoepjes, koekjes, groenten of fruit op verschillende hoogtes zodat de kinderen soms al wat meer of minder moeite moeten doen om eraan te geraken. Laat ze nu elkaars handen op de rug vastbinden met een sjaaltje en laat het knabbelen beginnen… Je kan eventueel met twee teams werken, en de knabbelaar blinddoeken. Dan moet het team telkens instructies geven “naar links, rechtdoor!”.

Zonder handen eten!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

2

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK