Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Maak zelf snacks voor je huisdier

Kijkt jouw huisdier je ook smekend aan wanneer je een koekje aan het eten bent? Alle pet owners weten perfect wat je bedoelt. Toch zijn er veel dingen die ongezond zijn voor je viervoeter waardoor je hen geen stukje kan geven. Maar wil je hen eens extra verwennen? Dat kan! Maak gewoon zelf snacks voor je huisdier!

Of wil je hem op een warme dag een beetje entertainen? Maak een stuffed apple.

Een appeltje voor de dorst

Is jouw hond ’s avonds nog steeds hyperactief? Of wil je hem op een warme dag een beetje entertainen? Maak een stuffed apple. Wat moet je doen? Je wast de appel en verwijdert het klokhuis met een appelboor. Zorg er zeker voor dat het klokhuis volledig weg is, anders is het niet veilig om op te knabbelen. Nu neem je koekjes, stukjes spek, of een andere favoriete snack van je woef en je vult de appel op. Om hem volledig af te sluiten, gebruik je natuurlijk peanut butter! Resultaat? Een zelfgemaakte KONG® en Fido zal nóg meer van je houden ;-)

Ice cream solves everything

Op warme dagen is er niets lekkerder dan een ijsje! En hoewel je hond misschien met puppyogen naar je zit te staren, geef je hem toch beter niet te veel van deze lekkernij. No worries though, want je kan gewoon zelf een ijsje maken voor je huisdier! Heb je een lief, klein konijntje? Dan kan je hem verwennen met een carrot pop. Moeilijk? Nee hoor. Je mengt gewoon tarwe, erwten, en zonnebloemzaden onder elkaar. Doe dit mengsel in een ijsjesvorm en voeg water toe. Neem nu een wortel en snijd deze middendoor, dat wordt het steeltje van je ijsje! Ice cream for rabbits; check!

No worries though, want je kan gewoon zelf een ijsje maken voor je huisdier!
Foto: Laika Hunt
. Gelukkig bestaat er zoiets als groenten en fruit: gezond én crunchy.
Foto: DogExpress

Eat better, feel better

Als je een pupje in huis gehaald hebt, besef je al snel dat je tussendoor graag iets wil vinden om hen bezig te houden. Meestal helpt een lekkere snack hier wel bij, maar je moet er natuurlijk ook voor zorgen dat je woef niet te dik wordt. Gelukkig bestaat er zoiets als groenten en fruit: gezond én crunchy. Geef je hond eens een appel, of een wortel, of zelfs een banaan. Check wel altijd even online of bepaalde groentes of fruitsoorten wel veilig zijn. Heb je thuis een voedseldroger? Steek er dan slices zoete aardappel of courgette in. Heb je geen droger? Dan kan het ook gewoon in de oven! Ze zullen er sowieso van smullen!

Did someone say peanut butter?

Er zijn maar weinig woeffies die niet dol zijn op pindakaas. Naast een gevulde appel kan je ook zelf hondenkoekjes maken. Wat heb je nodig? Haver, bananen, pindakaas, en kokosnootolie. Je mengt dit allemaal samen tot een smeuïg deeg. Maak er botjes van, of rol het in bolletjes, de vorm kies je zelf. En dan? Bakken in de oven maar! Today I will bake, for my pet.

Naast een gevulde appel kan je ook zelf hondenkoekjes maken.
Foto: Guff
;-) Maar weet je waar je jouw viervoeter, zowel je hond als je kat, een groot plezier mee kunt doen? Een lekker, vers stukje vlees.
Foto: PetGuide

’t Is niet moeilijk, ’t is gemakkelijk

Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Gelukkig bestaat er zoiets als de dierenspeciaalzaak! Daar vind je verschillende lekkere snacks waar je geen tijd in moet steken ;-) Maar weet je waar je jouw viervoeter, zowel je hond als je kat, een groot plezier mee kunt doen? Een lekker, vers stukje vlees. Hier in België is raw food nog niet zo ingeburgerd, maar het heeft nochtans vele voordelen! Mooiere tandjes, minder smelly poo, en ze lusten het allemaal ;-) En nee, je moet geen volledige kip aan je huisdier geven; de diepvriesvariant is ook goed.

Wist je trouwens dat je bij Animalfun bvba in Tienen terecht kan voor verschillende soorten vers vlees? Zij zijn petsperts in hun vak. Extra voordeel? Je woef of kitty zal er zijn pootjes van aflikken.

Tweez® je mening (0 reacties)

Tweezt by

Leuvenselaan 467
3300 Tienen
T. 016/82 18 49

WEBSITECONTACT

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK