recept seizoensgroenten seizoensgroenten mei seizoensmenu

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Seizoensmenu MEI

Nu de vogeltjes volop fluiten en alle groene blaadjes ontluikt zijn kan je rustig genieten van een glaasje wijn en een etentje in de tuin of op je terras. En wij weten perfect wat je daarbij mag serveren! De seizoensgroenten van mei zijn de supergezonde broccoli, doperwtjes, en als dessert is het fruit bij uitstek: appelsienen! Deze porties zijn voor 4 personen. Smakelijk!

Broccolisoep met kaas

Ingrediënten

  • zeezout naar smaak (2 eetlepels zout per 5 liter water)
  • 2 verse broccoli’s
  • peper
  • olijfolie
  • kaas

 

Bereiding

Dit recept voor broccolisoep is het eenvoudigste recept ooit. Al wat je moet doen is je water aan de kook brengen met zout en de broccoliroosjes er enkele minuten in laten garen. Wanneer je er gemakkelijk met je vork doorheen kan prikken zijn ze gaar! Giet wat van het kookvocht weg, maar niet alles. Hoe meer je weggiet, hoe dikker je soep zal zijn. Giet je minder kookvocht af, dan krijg je een vloeibaardere soep. Voeg zout en peper toe naar smaak, pureer de soep en serveer in een kom met geraspte kaas. Welke kaas je gebruikt maakt niet uit, maar geitenkaas geeft een bijzonder geslaagde combinatie. Werk af met een scheutje olijfolie.

Dit recept voor broccolisoep is het eenvoudigste recept ooit.
Tagliatelle met doperwten en gerookte zalm.

Tagliatelle met doperwten en gerookte zalm

Ingrediënten

  • 2 pakken spekjes
  • 8 plakken gerookte zalm
  • 2 blikjes doperwten of 2 handen diepvrieserwten
  • 400 ml room
  • peper & zout
  • linguine

 

Bereiding

Bak de spekjes in een kookpot. Spekjes zijn vettig, dus olie of boter is niet nodig. Wanneer de spekjes bijna mooi gebakken zijn doe je de doperwtjes erbij, en bak je dit nog even door tot de spekjes crispy, en de erwtjes gaar zijn. Blus met de room en laat nog enkele minuten doorkoken. Kruid af met peper. Zout is niet nodig: zowel de spekjes als de gerookte zalm bevatten genoeg zout! Snijd de zalm in reepjes, doe ze bij de saus en haal die van het vuur. Kook de tagliatelle, giet af en overgiet met de saus.

Fris sinaasappelslaatje

Ingrediënten

  • 4 sinaasappelen
  • suiker (optioneel)
  • ½ th lepel kaneel
  • 1 el oranjebloesemwater
  • verse geitenkaas
  • vloeibare honing
  • verse munt
Fris sinaasappelslaatje.

Bereiding

Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd de partjes voorzichtig van tussen de velletjes. Vang ook het sap op terwijl je de partjes afzondert. Leg de stukjes sinaasappel in een andere kom (zonder het sap) en meng het sap met de kaneel, het oranjebloesemwater en de suiker. Giet het sap opnieuw over de sinaasappelstukjes en laat dit enkele uren in de koelkast marineren. Meng de geitenkaas met wat vloeibare honing (naar smaak), schep dit bovenop de sinaasappelsalade en werk af met verse munt.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK