Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Wat werkt nu echt tegen een kater?

In New York kan je bij ernstige katers The Hangover Club contacteren: binnen de drie kwartier staat er dan iemand voor de deur met een infuus vol vocht, suikers en vitamines. Bij ons moet je het voorlopig nog stellen met geduld, véél geduld. Wij delen enkele tips om sneller van je kater af te komen!

Going bananas

Eet een banaan als ontbijt. Bananen zijn niet belastend voor de maag en houden je bloedsuikerspiegel op peil. Bananen bevatten ook heel wat kalium, een mineraal dat we verliezen als we alcohol drinken. Een gebrek eraan zorgt voor dehydratatie, wat resulteert in hoofdpijn. Laat die bananen dus maar komen!

In New York kan je bij ernstige katers The Hangover Club contacteren: binnen de drie kwartier staat er dan iemand voor de deur met een infuus vol vocht, suikers en vitamines.

Volkorenproducten

Alcohol ontregelt je bloedsuikerspiegel waardoor je jezelf slap en futloos voelt. Volkorenproducten zorgen ervoor dat jouw bloedsuikerspiegel weer op orde komt waardoor je je weer fitter zal voelen. Volkorenbrood of havermout is hier een aanrader!

Eet asperges.

Soup o’clock

Eet asperges. Volgens studies zijn in asperges immers natuurlijke katerbestrijders aanwezig. Als je geen zin hebt om op je katerdag de keukenprinses uit te hangen, kan je natuurlijk ook een blik aspergesoep opentrekken ;-). Schrijf dit alvast maar op je boodschappenlijstje, just in case.

Keep your balance

Veel van de duizeligheid die je ervaart als je dronken in je bed gaat liggen, is omdat evenwichtsmechanismes in je lichaam minder goed werken door alle alcohol in je bloed. Het kan daarom geen kwaad om je lichaam een handje te helpen. Door één been buiten je bed te liggen, merkt je lichaam dat je contact hebt met de grond. Je zal daarom minder snel duizelig zijn.

Ginger

Gember wordt al sinds mensenheugnis gebruikt tegen misselijkheid en het helpt ook tegen vervelende katersymptomen. Zet een thermos gemberthee als je een kater hebt of verwerk wat gember in een sapje of een smoothie.

Gember wordt al sinds mensenheugnis gebruikt tegen misselijkheid en het helpt ook tegen vervelende katersymptomen.

Toxic

Je lever filtert alle toxische stoffen uit je lichaam en dat is cruciaal als je een kater hebt. Eet groene bladgroenten en andere gezonde groenten zoals broccoli, rode biet en bloemkool. Zo help je je lever en ben jij in een mum van tijd van die vervelende kater verlost.

Volgens experten is het belangrijk dat als je in bed kruipt, je op je linkerkant gaat liggen.

Do it right

Volgens experten is het belangrijk dat als je in bed kruipt, je op je linkerkant gaat liggen. De maag is namelijk een zakje dat langs de linkerkant in je lichaam zit. Door op je linkerkant te liggen, kan het maagzuur gewoon naar de maag toelopen.

Beer for breakfast

Vooral onder studenten is dit een populaire anti-katertip: de kater nog een beetje uitstellen door gewoon nog meer te gaan drinken. Het werkt voor even, maar daarna komt de kater twee keer zo hard aan. Het is eigenlijk een beetje als denken dat je bij Monopoly bijna weer bij start bent, en dan toch weer terug naar de gevangenis moet.

Morning coffee

Koffie is normaal gezien jouw go-to drankje als je net uit bed rolt, maar na een avondje drinken is dit niet zo’n goed idee. Koffie werkt namelijk vochtafdrijvend, wat ervoor zorgt dat je nog sterker gedehydrateerd zal raken. Kies liever voor een drankje met minder cafeïne zoals groene thee.

Koffie is normaal gezien jouw go-to drankje als je net uit bed rolt, maar na een avondje drinken is dit niet zo’n goed idee.

Wat werkt niet?

Hoewel overal geroepen wordt dat je je kater eenvoudig kan uitzweten, ga je best niet sporten of naar de sauna. Je lichaam is immers al enorm gedehydrateerd, en kan nog meer vochtverlies niet aan.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK