yoga mediteren pilates

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Je eigen relaxatie plekje in huis

Een moment van rust creëren bij je thuis is perfect mogelijk, mits de juiste aankleding en sfeer… Een halfuurtje aan yoga of pilates doen, of eventjes mediteren in de juiste setting kan wonderen doen voor lichaam en geest. Hoe richt je zo’n relaxatie plekje dan in, zal je je misschien afvragen. Wel, wij geven je enkele praktische tips mee!

Hoe richt je zo’n relaxatie plekje dan in, zal je je misschien afvragen.

10 tips:

1. Kies een plek of kamer uit waar je je goed voelt of waar je graag zit. Het is er liefst van al ook stil. Voldoende daglicht is ook een aanrader, en als je de mogelijkheid hebt, kies dan ook voor een mooi uitzicht… Je kan de plek ook buiten installeren, maar dat kan vaak niet permanent. Dan kan je wel een soort van koffer maken met al je relax benodigdheden in, zodat die meeneem-klaar is.

 

2. Licht is enorm belangrijk. Natuurlijk licht is het beste, maar ga niet in de volle zon zitten. Is er in de kamer geen daglicht, ga dan voor licht dat je zelf kan regelen (naargelang je mood). Denk daarnaast ook aan sfeerlicht, zoals theelichtjes en kandelaars.

 

3. Zorg ervoor dat de plek netjes en proper is. Denk minimalisme.

 

4. Bij relaxatie en meditatie draait het vaak om het contact met de natuur. Breng dus de natuur binnen! Allerlei natuurlijke elementen zijn hier mogelijk: planten, bloemen, zand, schelpen, een waterfonteintje, een collectie mooie stenen

5. Zijn er toch nog veel geluiden (verkeer, mensen) van buiten te horen? Of ontspan je graag op mooie muziek? Zet dan wat rustgevende muziek op.

 

6. Geuren en aroma’s doen het ook altijd goed tijdens een relaxatie moment. Lavendel of andere geurende bloemen, essentiële oliën, geurstokjes: het zijn allemaal voorbeelden om voor een lekker geurtje te zorgen.

 

7. Verse lucht stimuleert je hersenactiviteit, is goed voor je gezondheid en voelt ook gewoon goed aan. Zorg er dus voor dat je een licht windje voelt van tijd tot tijd.

Een moment van rust creëren bij je thuis is perfect mogelijk, mits de juiste aankleding en sfeer…
Bij relaxatie en meditatie draait het vaak om het contact met de natuur.

8. Qua kleuren kies je best voor pastelkleuren en rustgevende kleurencombinaties, en niet voor een felle colour clash. Lichte kleuren en een beperkt aantal hebben een positieve invloed op je humeur.

 

9. Mediteren of aan yoga doen, daar heb je ook een matje voor nodig. Leg er ook wat kussentjes en een dekentje bij om het extra gezellig te maken. Een grote spiegel kan eventueel ook, zodat je je eigen bewegingen goed kan volgen. Gebruik je tijdens de yoga ook een yoga bal? Vergeet die dan ook geen mooie opbergplek te geven.

 

10. Ban alle technologie! Dat wil zeggen: geen gsm, laptop, tablet of tv in de buurt. Enkel een muziekinstallatie is toegelaten.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK