Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

6 redenen om een hond te nemen

Honden: ze bekokstoven hilarische dingen, kunnen meteen een glimlach op je gezicht toveren en het is super fijn om ze te aaien. Of je nu een dog person in hart en nieren bent of niet: wij overtuigen je alvast waarom het een goed idee is om een hond in huis te nemen. En dat vanuit de wetenschap!

Ze zijn goed voor je hart

Jouw viervoeter knuffelen of lief naar je zien kijken, da’s al meteen hartverwarmend. Maar het gaat zelfs een stapje verder! Uit onderzoek van de American Heart Association blijkt zelfs dat wanneer je een hond hebt, het risico op hartziektes wordt verkleind. Geweldig toch?!

Jouw viervoeter knuffelen of lief naar je zien kijken, da’s al meteen hartverwarmend.
Wist je al dat je door een hond te aaien of er mee te spelen rustig wordt?

Je krijgt er minder stress van

Wist je al dat je door een hond te aaien of er mee te spelen rustig wordt? Dankzij quality time met je viervoeter kan het niveau van het feel good oxytocine hormoon in je hersenen stijgen terwijl het stresshormoon cortisol minder aangemaakt wordt. Het resultaat? Je hebt minder angstgevoelens en stress.

Ze verminderen allergieën bij kids

Bij honden denk je al snel aan al het haarverlies met als gevolg dat je als een gek gaat niezen. Toch is bewezen dat honden voor minder allergieën zorgen bij kinderen. The National Academy of Sciences ondervond dat wanneer kinderen met huisdieren opgroeien, ze minder kans maken op een allergie voor stof, astma, ambrosia en andere dieren. We didn’t see that one coming!

Toch is bewezen dat honden voor minder allergieën zorgen bij kinderen.
Zelfs als je geen grote wandelingen maakt, is uit onderzoek gebleken dat mensen met een hond sowieso meer actief zijn overdag.

Je bent er actiever door

Het was een zware dag op het werk en je zou het liefst gewoonweg in de zetel neerploffen… Maar wanneer je hond vrolijk naar je toe komt, kan je niet anders dan met hem een wandeling te maken. Wedden dat je achteraf blij bent dat je toch nog wat beweging hebt gehad? Zelfs als je geen grote wandelingen maakt, is uit onderzoek gebleken dat mensen met een hond sowieso meer actief zijn overdag.

Ze boosten je immuunsysteem

Het klinkt absurd, maar honden kunnen je verkoudheden helpen voorkomen. Zo werd uit onderzoek vastgesteld dat studenten die honden aaiden (ten opzichte van studenten die knuffels aanraakten of niets deden) voordelen ervaren op het vlak van hun immuunsysteem. Wanneer je dus een verkoudheid voelt opkomen, hou je maar eens een extra knuffelsessie met je hond.

Wanneer je dus een verkoudheid voelt opkomen, hou je maar eens een extra knuffelsessie met je hond.
Hondenbezitters zijn gelukkiger en hebben een hoger gevoel van eigenwaarde.

Ze laten je beter voelen

Dat honden geweldig gezelschap zijn voor iedereen, daar twijfelt niemand aan. In een studie uit The Journal of Social Psychology werd zelfs gezegd dat ouderen met een hond, zich beter voelen op sociaal en emotioneel vlak dan ouderen zonder hond. En wist je zelfs dat je minder depressief en eenzaam bent wanneer je een hond in huis hebt? Hondenbezitters zijn gelukkiger en hebben een hoger gevoel van eigenwaarde. Win-win dus!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK