Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Een stukje (glutenvrij) quinoa brood?

Een glutenvrij brood waar je veel eiwitten uit haalt, maar ook dat ijzer, magnesium en vitamine B levert: quinoa brood! Dit is hoe je het op tafel tovert. Eenvoudig en lekker.

Een glutenvrij brood waar je veel eiwitten uit haalt, maar ook dat ijzer, magnesium en vitamine B levert: quinoa brood!

Ingrediënten voor quinoa brood

Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiding + 1 uur rijzen + 30 minuten bakken

 

Benodigdheden voor 1 brood:

  • 50 gr bloem
  • 100 gr volkorenmeel
  • 50 gr maïsmeel
  • 50 gr quinoa
  • 1 tl zout
  • Een zakje gist
  • 1,5 l lauw water

Hoe bereid je quinoa brood?

Maak eerst de quinoa klaar door het met wat water aan de kook te brengen. In een kwartiertje laat je het garen en dan afkoelen.

Als de quinoa klaar is, meng je die met alle andere ingrediënten onder elkaar. Kneed de massa totdat je een deeg krijgt en dat laat je dan zo’n uur rijzen (afgedekt met een keukenhanddoek).

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Strooi wat bloem over je werkvlak en kneed het deeg daar nog een keer op. Smeer wat olie op een bakplaat, leg de rol deeg daarop en bak het brood dan zo’n 30 minuten in de oven.

 

Quinoa brood is lekker bij een slaatje, met een stukje kaas erbij of met wat broodbeleg erop. Eet smakelijk!

Maak eerst de quinoa klaar door het met wat water aan de kook te brengen.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

1

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK