Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Puppy op komst? Dit heb je nodig!

Op zoek gaan naar spullen voor jouw lieve puppy kan een leuke uitdaging zijn. Toch zijn er zoveel spullen op de markt dat je misschien door het bos de bomen niet meer ziet. Van verschillende hondenkussens tot miljoenen speeltjes, van diverse voeding tot nagelknippers, het aanbod is enorm. Om het jou wat gemakkelijker te maken, hebben wij een lijstje gemaakt van de spullen die je zeker in huis moet halen voordat jij je pup ophaalt.

Aangezien je hond volop aan het groeien is, zal je regelmatig een nieuwe halsband moeten kopen. En de leiband? Die heb je natuurlijk nodig om te wandelen.

Halsband + leiband

Jouw puppy heeft een halsband en een leiband nodig. Hang aan het halsbandje ook zeker een naamplaatje waarop niet alleen zijn naam staat, maar ook jouw gegevens. Je denkt nooit dat je hond zal ontsnappen, maar wil toch vermijden dat ze jou niet kunnen bereiken, moest het toch het geval zijn, toch?! Zorg ervoor dat je twee vingers tussen de nek van je pup en het bandje kan plaatsen.

Aangezien je hond volop aan het groeien is, zal je regelmatig een nieuwe halsband moeten kopen. En de leiband? Die heb je natuurlijk nodig om te wandelen. Hier moet je vooral naar je eigen comfort kijken. Tip: Koop geen al te lange leiband. Dit werkt beter om te trainen.

Eten en benodigdheden

Eat, play, sleep, repeat: dit vat eigenlijk het leven van een jonge hond mooi samen. En ondanks dat zo’n pupje klein is, heeft hij/zij een grote eetlust om volop te kunnen groeien. Daarom is het de eerste 12 maanden erg belangrijk dat je hem de voeding geeft die zijn lichaam nodig heeft. Bedrijven spelen hier maar al te graag op in en creëren hondenvoeding speciaal voor puppy’s.

En ondanks dat zo’n pupje klein is, heeft hij/zij een grote eetlust om volop te kunnen groeien.
In het begin geef je best het eten dat je fokker ook gaf; de verhuis is al een grote verandering op zich. Als je toch wil wisselen qua eten, wacht je hier best enkele dagen mee. Weet je niet welke voeding geschikt is? Praat er dan zeker over met je dierenarts. Ook een dierenspeciaalzaak zal je kunnen verder helpen. En natuurlijk heeft je pup ook een kom nodig om uit te eten en eentje om uit te drinken. Materialen genoeg! ;-)
In het begin laat je de puppy best in een bench slapen. Dit staat je toe te werken aan zindelijkheid zonder dat je elke dag het kussen in de wasmachine moet stoppen.

Slaapplaats

In het begin laat je de puppy best in een bench slapen. Dit staat je toe te werken aan zindelijkheid zonder dat je elke dag het kussen in de wasmachine moet stoppen. Bovendien is het een safe spot voor je puppy. En jij kan hem met een gerust hart even achterlaten om boodschappen te doen! Pas achteraf kan je investeren in een echte hondenmand. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden qua materiaal, grootte, en uitzicht.

Hoe moet je kiezen? Neem gewoon je hond mee en laat hem enkele bedden uitproberen. Je zal snel merken welke mand zijn voorkeur krijgt. Bijt je puppy in het kussen? Haal het weg en laat de hond tijdelijk op een handdoek of een dekentje slapen.

Verzorgingsproducten

Geen puppy zonder verzorgingsproducten! Je leert je puppy best zo snel mogelijk wennen aan geborsteld worden. En daar stopt het niet, want ook in de ogen, oren, en mond kijken, zijn dingen die hij moet leren toelaten. Bovendien moet een hond het gewoon worden om gewassen te worden.

Geen puppy zonder verzorgingsproducten! Je leert je puppy best zo snel mogelijk wennen aan geborsteld worden.
Je kan begrijpen hoe raar het voor zo’n klein dropje moet zijn om ineens een tandenborstel in zijn mond te krijgen; doe dit dus stapje per stapje. Wat heb je nodig? Een borstel, shampoo, tandenborstel, hondentandpasta, handdoeken, nagelschaartje,…
Of het nu een piepspeeltje is, of een KONG®, puppy’s houden ervan om te spelen. Hondenspeelgoed kan opgesplitst worden in verschillende categorieën.

Spelen maar!

Of het nu een piepspeeltje is, of een KONG®, puppy’s houden ervan om te spelen. Hondenspeelgoed kan opgesplitst worden in verschillende categorieën. Zo heb je kauwspeelgoed, apporteerspeeltjes, trekspeelgoed, en denkspeeltjes. Ondanks het ruime aanbod in de dierenwinkel is niet elk speelgoed even geliefd door je hond. Leer je hond kennen en je zal snel weten wat zijn favorieten zijn. En neem het van ons aan, bepaalde speeltjes zullen sneuvelen! ;-)

Jij bent nu helemaal klaar om je kleine pup op te halen! Of misschien nog niet? Dan kan je terecht bij dierenspeciaalzaak Vanhamel in Heppen. En als je niet tot daar wilt of kunt rijden, kan je bepaalde zaken ook gewoon vanuit je luie zetel bestellen via de webshop.

Tweez® je mening (0 reacties)

Tweezt by

Hamsesteenweg 119
3971 Heppen
T. 011/34 31 41

WEBSITECONTACT

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK