opruimen speelgoed

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Een propere kamer op 1,2,3!

Een huiskamer, keuken of slaapkamer die vol speelgoed ligt… Het doet bij vele ouders een belletje rinkelen. Hoe zorg je ervoor dat je kinderen met plezier de kamer weer netjes achterlaten? Laat je hier inspireren door een paar leuke en handige opruimtrucjes!

Rood, wit, blauw, groen…

Maak er een spelletje van door te zeggen dat ze eerst al het rode speelgoed moeten zoeken en opruimen. Daarna al het gele, het blauwe en ga zo maar verder. Heeft een stukje speelgoed meerdere kleuren? Dan komt die in de twijfelbak! Met kleuren kan je je kinderen ook hun kleren netjes laten opruimen. Laat ze de kleren eerst per kleur sorteren en vraag hen dan om ze op basis van de regenboogkleuren op elkaar te leggen! Dat is niet enkel een leuke opruimtruc, het is ook nog eens mooi om naar te kijken wanneer je de kast open trekt. :-)

Hoe zorg je ervoor dat je kinderen met plezier de kamer weer netjes achterlaten?

Daarna moeten ze op zoek gaan naar alle zachte voorwerpen, zoals dekentjes, kussentjes, knuffelberen, poppetjes… Dan vraag je om alle kleurstiften te verzamelen… En zo kan je wel eventjes verder gaan!

 

Sportieve opruiming

Koop of maak zelf een leuke basketbalring, hang die op kinderhoogte tegen de muur en plaats er een doos of zak onder. De kinderen kunnen dan op een sportieve en leuke manier hun speelgoed in de doos proberen te mikken! Hang de ring eens op verschillende hoogtes en laat je kind er van verschillende afstanden zijn speelgoed in werpen, misschien is je dochter of zoon wel een geboren basketbalster… ;-)

Laat je hier inspireren door een paar leuke en handige opruimtrucjes!

Waar zijn de auto’s, de knuffelberen, de legoblokken…?

De eerste tien minuten is je kind in de ban van het raceparcours, daarna gaat zijn of haar aandacht naar een poppenspel om dan even een leuk huisje te bouwen met wat legoblokken. En zo geraakt al het speelgoed verspreid in de kamer! Komt dit scenario bekend voor? Wel, om de kamer terug op orde te krijgen, vraag je aan je kind om bijvoorbeeld eerst alle autootjes te zoeken en in één bak te doen. 

Wedstrijdje spelen

Wedstrijdje spelen is altijd wel fijn. Je wordt er energiek van, je wilt het liefst van al winnen, er wordt gelachen… Dus waarom zou je het eens niet proberen om de kamer op te ruimen? Vraag aan je zoon of dochter om bijvoorbeeld zoveel mogelijk speelgoed in de opbergmand te krijgen in vijf minuten

Je zal ervan versteld staan hoe ordelijk de kamer is op zo’n korte tijd… ;-) Je kan er zelfs week na week verder op inspelen door op een leuk blaadje papier de score bij te houden.

 

‘Het Properste Diploma’

Geef elk kind een soort van diploma waar ze sterretjes op kunnen verzamelen als ze hun kamer of plek goed hebben opgeruimd. Na een bepaald aantal sterretjes te hebben verzameld, bezitten ze dan ‘Het Properste Diploma’! En dan krijgen ze misschien wel een leuke prijs…? Dat laten we aan jou over. ;-)

Geef elk kind een soort van diploma waar ze sterretjes op kunnen verzamelen als ze hun kamer of plek goed hebben opgeruimd.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK