platte buik platte buik tips buik opgeblazen gevoel

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Een platte buik – tips!

Sta je op met een platte buik en heb je tegen het einde van de dag een opgeblazen gevoel? Of heb je in het algemeen een niet zo platte buik, maar zou je er wel graag eentje willen? Met enkele simpele aanpassingen in je levensstijl komt een platte buik gegarandeerd al meer in het zicht.

Plat, platter, platst

  • Fruit, groenten, volkoren brood en pasta: ze zitten boordevol vezels, waardoor je je eten trager verteert en dus ook minder snel honger zal hebben. Maar let op! Het kan zijn dat je best zo nu en dan een week minder vezels eet. Vezels kunnen immers ook voor een opgeblazen gevoel zorgen. Voeg na die week beetje bij beetje opnieuw vezelrijke voeding toe aan je menu, en dan zal je ook meteen merken op welk voedsel je lichaam reageert met een opgeblazen buik.
  • Eet weinig zout, want zout houdt vocht vast in je lichaam, wat op zijn beurt een opgeblazen gevoel creëert.
  • Drink veel water en groene thee. Je houdt zo de vochtbalans van je lichaam op peil, helpt de omzetting van vet in energie, en zal een voller gevoel hebben. Aan je thee kan je eventueel wat stukjes gember toevoegen, wat kalmerend werkt op je spijverteringskanaal, of muntblaadjes, die de spijsvertering helpen.
Sta je op met een platte buik en heb je tegen het einde van de dag een opgeblazen gevoel?
Met enkele simpele aanpassingen in je levensstijl komt een platte buik gegarandeerd al meer in het zicht.
  • Vermijd zoveel mogelijk stress, want door stress ga je meer cortisol aanmaken, een hormoon dat ervoor kan zorgen dat je gewicht toeneemt. Rust dus goed uit, neem niet teveel taken tegelijkertijd aan, trek tijd uit voor jezelf…
  • Dit staat beter niet of zo weinig mogelijk op je menu: ajuin, knoflook, wit brood, koekjes, snoep, chips en koolzuurhoudende dranken. Ze blazen je buik op, en dat is net hetgeen we willen vermijden.
  • Beperk de glaasjes alcohol. Je verbrandt minder vet én gaat meer vet opslaan uit je eten…
  • Beweeg en doe buikspieroefeningen. Een handige tip is bijvoorbeeld om je buik in te trekken, zo ziet je buik er niet enkel platter uit maar train je ook meteen je buikspieren!
  • Draag shapewear, corrigerend ondergoed dat je een plattere buik-gevoel geeft.
  • Eet voldoende en regelmatig. En zorg er ook altijd voor dat je gezonde tussendoortjes bij hebt. Een vreetbui maakt op die manier al veel minder kans.
  • Op een kauwgom kauwen? Ik dacht het niet: door het kauwen krijg je veel lucht binnen. Gevolg? Je buik zwelt op…
Heb je in het algemeen een niet zo platte buik, maar zou je er wel graag eentje willen?

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK