petit beurre taart petit beurre taart maken taart petit beurre

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Petit beurre taart maken met de kids

Is het luie zondag en tijd voor iets lekkers? Is het de verjaardag van dochter- of zoonlief? Maak dan deze super heerlijke petit beurre taart die in minder dan een halfuur klaar is! Deze taart is een echte klassieker en ook leuk om samen met je kind(eren) te maken… Geen gevaarlijke messen of een hete oven nodig, enkel een paar koekjes, een schort en bakgrage kinderhandjes.

Lekkere petit beurre taart

Moeilijkheidsgraad: erg eenvoudig

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Benodigdheden voor 4-6 personen:

  • Twee pakken petit beurre koekjes
  • 250 gr zachte boter
  • 4 el bloemsuiker
  • Een kom koffie die is afgekoeld (ongeveer 2 kopjes koffie)
  • Hagelslag
  • Plateau
Lekkere petit beurre taart.
Maak deze super heerlijke petit beurre taart die in minder dan een halfuur klaar is!
Meng eerst de boter en de suiker totdat je een soort beslag hebt. Dit beslag ga je later tussen de koekjes smeren. Leg nu een eerste laag droge koekjes op de plateau, in de vorm van een vierkant of een rechthoek om het gemakkelijk te houden. De grootte van de taart kies je zelf op basis van het aantal koekjes dat je hebt! Op deze laag koekjes smeer je een laag van het beslag. Daarna leg je er opnieuw een laag koekjes op, maar deze keer ga je ze stuk voor stuk in de koffie dippen en dan pas op het beslag leggen. Over deze laag koekjes smeer je opnieuw wat beslag en leg je ook weer een laag in koffie gedipte koekjes. Herhaal dit tot je een mooie taarthoogte hebt en werk dan af met een laatste laag beslag, ook aan de zijkanten deze keer. Doe er nog wat hagelslag over en laat de kinderen de petit beurre taart eventueel ook met iets anders dan hagelslag decoreren, zoals bijvoorbeeld kleurrijke smarties of discobolletjes. Laat alles opstijven in de koelkast en eventjes later is het dan genieten… Smakelijk!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

1

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK