eiersalade bagels zelfgemaakte eiersalade paaslunch

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Paaslunch recept: bagels met eiersalade

Het is Pasen en dan mag het ’s middags wel wat anders zijn dan de pistolets die je elke weekend eet. Eieren mogen echter niet ontbreken! Wat dacht je nu van lekkere bagels met zelfgemaakte eiersalade en ham? Een eenvoudig lunch idee dat jouw gasten ongetwijfeld zal smaken!

 

Moeilijkheidsgraad: erg eenvoudig
Bereidingstijd
: 30 minuten
Benodigdheden voor 4 personen:

  • 6 eieren
  • 8 sneetjes rauwe ham zoals Ardeense ham
  • 4 eetlepels mayonaise
  • peper
  • 4 bagels
  • bieslook
Het is Pasen en dan mag het ’s middags wel wat anders zijn dan de pistolets die je elke weekend eet.
Wat dacht je nu van lekkere bagels met zelfgemaakte eiersalade en ham?

Zo maak je de eiersalade

Om deze smaakvolle eiersalade tot een goed einde te brengen, hoef je heus geen chef te zijn. Hoe begin je er nu aan? Prik voorzicht in de bolle kant van de eieren en leg ze in kokend water. Laat ze een zestal minuten koken zodat de dooier stolt. Daarna haal je er een pan bij om de ham lekker crispy te maken. Hou de pan droog en laat de sneetjes hesp op een matig vuur bakken tot ze krokant zijn. De ham moet dan even afkoelen op enkele vellen keukenpapier. Afgekoeld? Breek de ham in kleinere stukjes. Back to the eggs! Laat ze afkoelen onder koud water, pel ze daarna en snij ze in grotere stukken. Doe de stukjes ei in een kom en voeg de mayonaise, bieslook, zout en peper toe. Nu hoef je enkel nog de bagels open te snijden en de onderste helft te voorzien van de eiersalade en de ham. Indien je meer smaak wenst, kan je nog dresseren met sla, tuinkers of tomaat.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK