Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

3x overheerlijke chocomelk

Er is niets zaliger in de winter dan een heerlijk warme chocolademelk op een koude avond, toch? Om te voorkomen dat je het drankje beu wordt, zijn er tal van originele recepten op de markt om jouw favoriete chocoladedrankje die extra special touch te geven. Dit zijn onze favorieten voor deze winter, enjoy!

Chocolademelk met kokos

Voor de mensen die graag een tropische toets toevoegen aan hun chocomelk.

 

Ingrediënten

  • 300 ml melk
  • 5 eetlepels dikke kokosroom
  • 50 gram pure chocolade (grove stukjes)
  • 50 gram melkchocolade (grove stukjes)
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • Enkele drupjes kokosextract
  • Slagroom
Voor de mensen die graag een tropische toets toevoegen aan hun chocomelk.

Let’s do this!

Klop de kokosroom onder de melk en giet het in een klein steelpannetje. Warm het mengsel zachtjes op met de chocolade en de suiker. Doe er enkele druppels kokosextract bij voor extra smaak. Serveer meteen wanneer de chocomelk warm genoeg is en doe er extra slagroom bovenop om het af te maken. Tasty!

Raak helemaal in kerstsfeer met deze chocomelk die smaakt naar gemberkoekjes!

Chocolademelk met gember

Raak helemaal in kerstsfeer met deze chocomelk die smaakt naar gemberkoekjes!

 

Ingrediënten

Voor de stroop:

  • 120 ml water
  • 90 gram
  • 4 eetlepels melasse (vloeibare stroop)
  • 1 theelepel gemalen gember
  • Een halve theelepel gemalen kaneel

Voor de chocomelk:

  • 500 ml melk
  • 3 eetlepels gemberstroop
  • 90 gram chocoladedruppels (callets)
  • Suiker (naar wens)
  • Extra’s: marshmallows, slagroom, gecrushte koekjes …

Laat die lekkernij maar komen

  1. Warm het water op in een klein steelpannetje samen met de bruine suiker, melasse, gember en kaneel op een middelmatig vuur. Laat opwarmen tot het lichtjes kookt en zet dan op een laag vuur. Laat het zo’n 8 minuten al roerend sudderen. Haal nu de gemberstroop van het vuur en laat afkoelen zodat de stroop dikker wordt. Tip: Je kan deze stap ook al op voorhand doen en de stroop in de koelkast zetten.
  2. Warm de melk op in een steelpan op een middelmatig vuur. Doe de chocoladedruppels erbij wanneer de melk warm is en roer tot ze volledig gesmolten zijn. Hierna roer je de gemberstroop bij onder je chocolademelk. Voeg nog suiker toe indien gewenst en klaar is kees… euh chocomelk!

Chocolademelk met pepermunt

Heb je liever een frisse adem na het consumeren van je favoriete drankje? Ga dan voor deze variant met pepermunt!

 

Ingrediënten

  • 120 ml lichte room (12%)
  • 120 ml melk
  • 3 eetlepels chocoladedruppels (callets)
  • Een vleugje vanille extract • Een vleugje pepermuntolie
  • Shotje pepermunt schnaps (optioneel)
  • Slagroom (optioneel)
  • Gecrushte pepermuntjes en/of snoepjes (garnering)
Heb je liever een frisse adem na het consumeren van je favoriete drankje? Ga dan voor deze variant met pepermunt!

Zo kan je ervan genieten

Warm de lichte room en de melk op in een klein steelpannetje op een middelmatig vuur tot het warm is. Roer de chocoladedruppels erdoor tot alles een mooi, zacht geheel wordt. Doe er een vleugje vanille extract en pepermuntolie bij en proef. Wil je liever nog wat extra pepermuntsmaak? Doe er dan nog pepermunt schnaps bij. Werk af met slagroom en gecrushte pepermuntjes en/of snoepjes!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK