onderwatersport aquasport spa zwemspa's

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

5x redenen om onder water te sporten

Dat sporten gezond is, wist je waarschijnlijk wel. Maar wist je dat onderwatersport nog beter is voor je lichaam? Je zal er niet alleen een strak lijf van krijgen, maar je zal ook meer conditie kweken. Bovendien leg je minder druk op je spieren waardoor je blessures vaarwel kunt zeggen. Nog niet overtuigd? Geen probleem, na het lezen van deze 5 redenen ben je dat wel ;-)

Je gelooft het nooit, maar toch is het ECHT waar: een halfuurtje trainen in het water staat gelijk aan anderhalf uur van dezelfde sport op het droge.

Any exercise is better than no exercise

Je gelooft het nooit, maar toch is het ECHT waar: een halfuurtje trainen in het water staat gelijk aan anderhalf uur van dezelfde sport op het droge. Reden te meer dus om je als een zeemeerman of zeemeermin in het water te amuseren. Bovendien bevordert het je conditie, worden je gewrichten soepeler, en je spieren minder stram. En nee, daar stopt het niet: ook je bloedsomloop, en je hart- en longfunctie worden gestimuleerd. Healthy healthy healthy!

Summer body in progress

Hallelujah! Onder water verbruikt je lichaam veel meer energie en dus ook meer calorieën. In no time naar een #summerbooty dus! Door onder water te sporten, train je ook de typische probleemzones zoals buik, billen, en dijen. En jawel, ook cellulitis wordt aangepakt met deze work-out! Ben je al een tijdje aan het sporten? Dan krijg je meer conditie en gaat je lijntje nog strakker worden ;-)

Dat sporten gezond is, wist je waarschijnlijk wel. Maar wist je dat onderwatersport nog beter is voor je lichaam?
Foto: Gervi
Gymoefeningen in het water zijn rustgevend. Doordat je spieren zullen ontspannen, voel jij je meteen minder stressy.
Foto: Pinterest

Mens sana in corpore sano

Wat ben je met een gezond lichaam als je geest helemaal overhoop ligt? Juist! Gymoefeningen in het water zijn rustgevend. Doordat je spieren zullen ontspannen, voel jij je meteen minder stressy. Je komt in het water mentaal helemaal tot rust. Sowieso zal je ademhaling trager en dieper worden en je kan je helemaal concentreren op de oefeningen. Vrolijk fit worden? Door onder water te sporten!

Zeg neen tegen blessures!

Weet je dat geblesseerde atleten vaak revalidatietherapie in het water doen? De belasting op de gewrichten is er minimaal waardoor je minder snel vervelende blessures kunt krijgen. Je spieren worden in het water getraind op uithouding en spiersterkte, maar worden toch niet belast. Combineer onderwaterwork-outs dus met gewone trainingen om helemaal fit te worden!

De belasting op de gewrichten is er minimaal waardoor je minder snel vervelende blessures kunt krijgen.
Foto: Gervi
Van jong tot oud, van zwanger tot gekwetst, echt iedereen kan aan aquasport doen!

Met de hele familie

Van jong tot oud, van zwanger tot gekwetst, echt iedereen kan aan aquasport doen! Zoek je nog een leuke weekendactiviteit met je kids? Willen de grootouders graag sporten met hun kleinkinderen, maar is er geen enkele sport geschikt? Check! Extra voordeel: achteraf kunnen jullie met z’n allen nog wat in het water spelen. Het wordt gegarandeerd een succes ;-)

Heb je wel zin om onder water te sporten, maar kijk je erg op tegen de verplaatsing naar het lokale zwembad? Wil je liever alleen sporten? Hallo zwemspa! Toegegeven: het is een investering, maar wie zegt er nu neen tegen een jacuzzi waarin je nog kan sporten ook? It’s worth it. Zwemspa’s bestaan er in alle maten en vormen. Wil je meer weten? Ga eens langs in één van de filialen van Gervi. Door hun jarenlange ervaring zorgen zij voor de spa die perfect bij jouw levensritme past. Don’t forget: health is a state of body, wellness is a state of being.

Tweez® je mening (0 reacties)

Tweezt by

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK