productiviteit ochtendrituelen

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Productievere dag? Doe dit ’s morgens!

Vind je tijdens de dag je energie niet meer terug? Of kan je naarmate de dag vordert moeilijker beslissingen nemen? Verhoog dan je productiviteit door deze ochtendrituelen in te bouwen in je leven. Het zijn kleine, simpele, maar effectieve aanpassingen waarvan je het effect meteen zal voelen!

Word wakker met de zon. Kunstlicht verstoort onze biologische klok en ook onze slaap.

Tips om het meeste uit je dag te halen

Word wakker met de zon. Kunstlicht verstoort onze biologische klok en ook onze slaap. Wanneer je dus wakker wordt van het natuurlijke licht van de zon, zal je slaappatroon dus verbeteren. En voldoende, kwalitatieve slaap is essentieel om je energiek en productief te voelen!

 

Mediteer eventjes. Door ’s morgens even de tijd te nemen om te mediteren, zou je je al beter kunnen concentreren. Meditatie verhoogt met andere woorden je productiviteit!

Kies de beste meditatiemethode voor je uit (want er zijn er verschillende), en probeer die zo’n 5-20 minuten te doen. Heb je geen tijd om te mediteren ’s morgens? Probeer dan in de plaats daarvan de tijd te nemen om rustig te ontbijten!
Neem niet te veel beslissingen. Je outfit van de volgende dag kan je de avond voordien klaarleggen, je lunchpakketje kan je ook de dag ervoor al snel maken, en probeer de rest van je handelingen ’s morgens ongeveer hetzelfde te houden. Op die manier beperk je het aantal beslissingen dat je ’s morgens neemt, en kan je die wilskracht gebruiken om de dag door te komen. Je wilskracht is immers ‘beperkt’, geloof het of niet, dus hoe meer handelingen je kan automatiseren ’s morgens, hoe beter dat is voor je productiviteit voor de rest van de dag!
Je outfit van de volgende dag kan je de avond voordien klaarleggen, je lunchpakketje kan je ook de dag ervoor al snel maken, en probeer de rest van je handelingen ’s morgens ongeveer hetzelfde te houden.
Tips om het meeste uit je dag te halen.

Kies voor de frisse buitenlucht. Ga voor een korte wandeling buiten, begin je dag met een looptoertje, of fiets naar je werk. Je voelt je goed en je hebt je hoofd even kunnen leegmaken. Laat die productiviteit maar beginnen!

 

Begin met het moeilijkste. Je creativiteit is het grootst wanneer je wakker wordt. Start je dag dus met een taak die veel energie en creativiteit van je vraagt, zodat je later op de dag jezelf niet hoeft uit te putten om die ene moeilijke taak toch nog tot een goed einde te brengen…

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK