noorderlicht noorderlicht zien het noorderlicht zien reis noorderlicht

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Een reis naar het Noorderlicht plannen

Het staat op jouw bucket list, het staat op onze bucket list, waarschijnlijk staat het zelfs op de bucket list van de persoon die nu links van je zit: het Noorderlicht zien. Hoe pak je dat het beste aan? Eerst en vooral door deze tips te lezen!

Wat is het Noorderlicht precies?

Het Noorderlicht (en het Zuiderlicht ook, trouwens) is een fenomeen dat optreedt wanneer deeltjes die afkomstig zijn van de zon in aanraking komen met onze atmosfeer. De deeltjes komen door een uitbarsting op de zon vrij en worden met grote kracht de ruimte in geslingerd. Wanneer de zonnewind botst met zuurstof en stikstof in onze atmosfeer, komt er energie vrij dat het gekleurde licht veroorzaakt. Het licht is doorgaans groen, maar komt ook in het geel en in het rozerood voor.

Het Noorderlicht (en het Zuiderlicht ook, trouwens) is een fenomeen dat optreedt wanneer deeltjes die afkomstig zijn van de zon in aanraking komen met onze atmosfeer.
Waar kan ik het Noorderlicht zien?

Waar kan ik het Noorderlicht zien?

Om je kansen zo veel mogelijk te vergroten moet je natuurlijk naar het Noorden. Ver naar het Noorden. Het eiland Svalbard in Noorwegen is bijna het meest Noordelijke bewoonde deel van de wereld dat je kan gaan. Je kansen om het Noorderlicht te zien op Svalbard worden ook aanzienlijk verhoogd aangezien het eiland vanaf half november tot eind januari zowat geen daglicht ziet. Ook in Kakslauttanen in Finland vind je uitgebreide accomodaties om het Noorderlicht te zien.

In het beroemde Kakslauttanen Arctic Resort kan je bijvoorbeeld in glazen iglo’s slapen waardoor je, als je geluk hebt, het Noorderlicht kan zien vanuit je comfortabele warme bedje. Jukkasjärvi, een dorpje in de Kiruna regio in Zweden, is vooral bekend om zijn wereldvermaarde ijshotel, maar is ook een uitgelezen plaats om je jacht verder te zetten. Wil je je kans wagen in Amerika? De hele regio Noord-Canada is eigenlijk één van de hoogste kanshebbers om het Noorderlicht te spotten. Als de prijs van het vliegticket geen probleem is zouden we je aanraden om daar een gokje te gaan wagen!

 

Wanneer kan ik best gaan?

Laten we eerlijk zijn: een tripje naar het Noorderlicht kan je niet in de zomer doen. Aangezien het Noorderlicht doorgaans enkel goed zichtbaar is als het donker is heeft het geen zin om je tripje in te plannen in juli, omdat de dagen er dan erg lang zijn. De winterperiode daarentegen, van oktober tot maart, brengt in het Noorden lange nachten met zich mee. En dat verhoogt je kansen! Bibberen zal je dus zeker en vast, maar die prachtige groene, meanderende lichtrivieren zijn het zeker waard!

Laten we eerlijk zijn: een tripje naar het Noorderlicht kan je niet in de zomer doen.
Wat als ik het Noorderlicht niet zie?

Wat als ik het Noorderlicht niet zie?

Als je pech hebt is er helaas niet veel aan te doen. Behalve volgend jaar opnieuw proberen natuurlijk! Plan je reis daarom ook niet uitsluitend met het doel het Noorderlicht te zien. De meeste noordelijke landen bieden allerlei opwindende belevenissen zoals hondensleeën, ice bars en ijshotels, fascinerende citytrips en meer. Zo vermijd je dat je ontgoocheld thuiskomt als je het licht niet gezien hebt. Vergeet trouwens je badpak of zwemshort niet, want het Hoge Noorden kent een uitgebreide sauna- en bubbelbadcultuur!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK