muziek muziek luisteren luisteren naar muziek muziekweetjes

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Muziekweetjes waarvan je versteld staat

Je staat ermee op, luistert ernaar in de auto of op het werk en gaat er misschien zelfs mee slapen. Kan je je ook geen leven meer voorstellen zonder muziek? Dan ben je vast niet de enige! Maar wist je al dat het wetenschappelijk bewezen is dat muziek allerlei effecten op ons lichaam heeft?

Luister dagelijks muziek

Wist je dat je door dagelijks naar vijf à tien nummers te luisteren je geheugen kunt verbeteren? En het gaat nog verder… Je zou er zelf je immuunsysteem mee versterken én het risico op depressie met 80% verminderen. Toch wel het proberen waard, vind je niet?

 

Muziek in je hart

Of je nu naar een rustige ballad  luistert of naar een up tempo hit: muziek heeft vreemd genoeg een invloed op je hartritme

Wist je al dat het wetenschappelijk bewezen is dat muziek allerlei effecten op ons lichaam heeft?
Blijkbaar zou je hartslag patroon zich dus aanpassen aan de muziek die je hoort en bootst je hart met andere woorden de muziek na. Indrukwekkend!
Maar wist je al dat het wetenschappelijk bewezen is dat muziek allerlei effecten op ons lichaam heeft?

Emoties vs muziek

Dat we luisteren naar muziek die perfect overeenstemt met onze gevoelens op dat moment, dat verwondert ons niet. Maar blijkbaar zou je je rustiger, ontspannen en zelfs gelukkiger voelen als je de volumeknop wat hoger draait. Uit volle borst meezingen hoort daar misschien ook bij… Of ben je ook geneigd om droevige nummers op te zetten wanneer je je slecht voelt? Dan is dat een slimme zet, want door naar trieste muziek te luisteren creëer je positieve emoties. Dit omdat je het gevoel krijgt dat je begrepen wordt. Makes sense, right?

Get lost in music

Het is helemaal niet absurd om te zeggen dat je je wel eens volledig in muziek kunt verliezen. Wetenschappelijk onderzoek bewijst namelijk dat muziek luisteren één van de weinige activiteiten is waarbij we onze hersenen volledig gebruiken. Muziek kan met andere woorden zowel de emotionele, creatieve als motorische delen in je hersenen activeren.

Het is helemaal niet absurd om te zeggen dat je je wel eens volledig in muziek kunt verliezen.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK