Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Must visit plaatsen in Japan

Je kent Japan misschien als een hoogtechnologisch land, maar eigenlijk is het gewoon een prachtige plaats met veel culturele tradities en eeuwenoude tempels. Om nog niet te spreken van de prachtige tuinen, ongeloofwaardig mooie bergen, geishas en theeceremonies. Je kan er zowel verblijven in ryokans (familiehotels) als in ultramoderne en luxueuze hotels. We nemen je mee naar de mooiste en leukste plaatsen om te bezoeken tijdens een tripje naar dit land!

Ishigaki

Jij dacht dat Japan geen strandbestemming was? Dan ben je vast aangenaam verrast! Ishigaki is Japan’s top strandbestemming en ook meteen de ideale uitvalsbasis om de omliggende eilanden te ontdekken. Het is misschien geen typische Japanse bestemming met tempels en relikwieën, maar het heeft wel een uitzonderlijk nachtleven én tal van watersporten als topactiviteiten!

Je kent Japan misschien als een hoogtechnologisch land, maar eigenlijk is het gewoon een prachtige plaats met veel culturele tradities en eeuwenoude tempels.

Kanazawa

Wil je graag eens een echt geisha theehuis bezoeken? Dan moet je zeker eens afzakken naar Kanazawa! Het is Japan’s 4de grootste stad die effectief rond een prachtig groot kasteel gebouwd is. De oude stad ziet er nog steeds prachtig uit aangezien het ontsnapte aan bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De traditionele stadselementen zijn dus nog intact, waardoor je adembenemende samoerai- en theehuizen kan bezoeken.

Dan moet je zeker eens afzakken naar Kanazawa!

Kamakura

Om een overdreven groot Boeddhabeeld te bewonderen moet je in Kamakura zijn. Het is een kuststad op iets minder dan een uur rijden van Tokio. Hier ga je vooral naartoe om te relaxen en om tempels en relikwieën te bewonderen. Hét bekendste beeld van de stad is de Daibutsu, een enorm bronzen Boedhabeeld, hoewel de eeuwenoude Zen-tempels bijna even populair zijn.

Om een overdreven groot Boeddhabeeld te bewonderen moet je in Kamakura zijn.

Tokio

Hou je meer van een bruisende stad? Dan moet je so-wie-so in Tokio geweest zijn. Deze metropoolstad is één van de populairste ter wereld. Van traditionele bloessems tot de vismarkt in Tuskiji… In Tokio blenden de oude elementen perfect met de moderne wereld. Een karaokebar naast een tempel? Check! Wordt het je allemaal wat te druk? Ga dan even relaxen in de prachtige Nationale tuin Shinjuku Gyoen.

Dan moet je so-wie-so in Tokio geweest zijn.

Fox Village

Om af te sluiten nog een specialleke onder de must visits! In Shiroishi kan je namelijk een uitstap doen naar het Miyagi Zao Fox Village, een heel bos vol erg mooie vossen. Je kan ze hier in hun natuurlijke omgeving bewonderen terwijl ze rondspelen in de sneeuw en als je geluk hebt, komen ze zelf poseren voor je foto’s ;-) Aanraken is helaas niet toegestaan, maar laat dat de pret niet bederven!

In Shiroishi kan je namelijk een uitstap doen naar het Miyagi Zao Fox Village, een heel bos vol erg mooie vossen.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK