Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Muffins met geitenkaas en spinazie

Er is weer een feestje in aantocht en je bent het beu om jouw gasten saaie toastjes voor te schotelen bij hun drankje. We hebben een origineel alternatief voor je klaar: hartige muffins met courgette, spinazie en geitenkaas. Het is niet enkel super smaakvol, het is ook nog eens veggie.

Moeilijkheidsgraad: erg eenvoudig

Bereidingstijd: 1u 40 minuten

Benodigdheden voor 12 stuks:


  • 12 muffinvormpjes
  • Muffinbakplaat
  • 1 klontje boter
  • 250 ml halfvolle melk
  • 70 ml olijfolie
  • 1 kleine courgette
  • 100 g belegen geraspte kaas
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 75 g spinazie
  • 3 eieren
  • 1 rode peper
  • 450 g bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 175 g verse geitenkaas
We hebben een origineel alternatief voor je klaar: hartige muffins met courgette, spinazie en geitenkaas.

Stap 1

We beginnen aan dit recept door de muffinbakplaat erbij te halen en deze te vullen met cakevormpjes. Terwijl verwarm je de oven voor op 180 graden. Vervolgens snij je de courgette in twee, doe je er al de zaden uit en hak je ze in kleine stukjes. Neem dan een pan, smelt er boter in, zet ze op een middelhoog vuur en bak de courgette tot deze net gaar is. Klaar? Zorg dan dat je je courgette een tijdje laat afkoelen.

Er is weer een feestje in aantocht en je bent het beu om jouw gasten saaie toastjes voor te schotelen bij hun drankje.

Stap 2

Dan is het nu tijd om te beginnen aan het beslag. Gebruik een kom om de olie, alle kaas, courgette, fijngesneden spinazie, eieren en melk te mengen. Daarna snij je voorzichtig de peper in kleine stukjes, doe je die bij de rest van het mengsel en roer je zorgvuldig. Tot slot voeg je het bakpoeder, de bloem en een snuifje zout toe. Vervolgens doe je de helft van het mengsel in de muffin vormpjes, leg er de geitenkaas op en bedek dit weer met het overige beslag. Zet de muffins in wording dan een 20-tal minuutjes in de oven.

Let erop dat ze goudbruin gebakken zijn en prik er met een satéstokje in om te checken of ze gaar zijn. Wanneer er niets aan het stokje plakt, zijn ze klaar en mag je ze uit de oven halen. Eerst laat je ze best nog even in de vorm, zet ze dan op een rooster en laat ze dan nog een uurtje afkoelen.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK