Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Zo richt je een moderne keuken in

Door de centrale plek in de woning fungeert de keuken vaak als blikvanger voor het interieur. Moderne interieurs vereisen een comfortabele keuken waarbij functioneel minimalisme centraal staat en innovatieve snufjes geïntegreerd worden. Met onze interieurtips creëer jij een moderne keuken om U tegen te zeggen!

Strakke lijnen

Moderne keukens associëren we spontaan met topdesign, een impressionant keukeneiland en strakke belijning. Om de strakke lijnen niet te onderbreken, wordt in eigentijdse keukens vaak gebruik gemaakt van innovatieve technieken. Soft-motion bijvoorbeeld zorgt ervoor dat kastdeuren worden afgeremd wanneer je ze sluit, en met tip-on kan je de lades en kastdeuren met een lichte duw openen. Daardoor zijn deurgrepen overbodig en bekom je een optimale strakheid.

Moderne keukens associëren we spontaan met topdesign, een impressionant keukeneiland en strakke belijning.
Foto: Claes Interieur
In moderne keukens worden keukentoestellen zoals de microgolfoven of de oven vaak esthetisch weggewerkt en wordt ook vaak gewerkt met inbouwspoelbakken, eventueel uit hetzelfde materiaal als het werkblad, om een uniform geheel te bekomen.
Foto: Claes Interieur

Zwart-wit contrasten

Ook zwart-wit contrasten worden vaak gebruikt in hedendaagse keukens. Ze geven je keuken een instant stoere en zelfs een tikkeltje industriële uitstraling. In moderne keukens worden keukentoestellen zoals de microgolfoven of de oven vaak esthetisch weggewerkt en wordt ook vaak gewerkt met inbouwspoelbakken, eventueel uit hetzelfde materiaal als het werkblad, om een uniform geheel te bekomen.

Functioneel minimalisme

Less is more is dé interieurregel bij uitstek voor moderne keukeninrichtingen. Hedendaagse keukens worden doorgaans voorzien van voldoende opbergruimte door de integratie van hoge kasten en veel lades. Er is dan ook geen ruimte voor onnodige versieringen of rondslingerende prullaria. Moderne keukens worden gekenmerkt door functioneel minimalisme, esthetische eenvoud en hoogwaardig design.

Hedendaagse keukens worden doorgaans voorzien van voldoende opbergruimte door de integratie van hoge kasten en veel lades.
Foto: Claes Interieur
Een moderne keuken vergroot ogenschijnlijk de ruimte in je huis.
Foto: Claes Interieur

Ruimtelijk gevoel

Een moderne keuken vergroot ogenschijnlijk de ruimte in je huis. Doordat er geen tierlantijntjes aan te pas komen en alles wordt gekenmerkt door strakheid, brengt een moderne keuken rust in de ruimte. Om die reden zijn moderne keukens beter geschikt dan landelijke om het ruimtegevoel in je woning te vergroten. Ruwere materialen met een matte afwerking komen hierbij uitstekend tot hun recht.

 

Droom jij ook van een moderne keuken? Richt je dan tot experts. Interieur Claes verzorgt alle interieurprojecten op maat, zowel moderne als landelijke, en is daarmee de ideale partner voor jouw gedroomde interieur!

Tweez® je mening (0 reacties)

Tweezt by

Mariendal 5
2400 Mol
T. 014/31 19 64

WEBSITECONTACT

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK